Novi plan švedske kompanije podrazumeva zatvaranje radnje u Totenhemu i investiciju vrednu milijardu funti

Ikea menja poslovnu strategiju u Londonu

PoslovanjeVesti

30.3.2022 13:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ikea menja poslovnu strategiju u Londonu Ikea menja poslovnu strategiju u Londonu
Iz švedske kompanije Ikea saopšteno je da će ovaj proizvođač nameštaja zatvoriti prodavnicu u Totenhemu u severnom Londonu. Posledice zatvaranja snosiće 450 radnika na... Ikea menja poslovnu strategiju u Londonu

Iz švedske kompanije Ikea saopšteno je da će ovaj proizvođač nameštaja zatvoriti prodavnicu u Totenhemu u severnom Londonu. Posledice zatvaranja snosiće 450 radnika na toj lokaciji.

Kako se navodi u saopštenju maloprodajne radnje, ova odluka je deo dugoročnih planova za poslovanje u Londonu koji uključuju otvaranje više prodavnica malog formata.

Rukovodioci radnje su izjavili da će se potruditi da osiguraju radnicima ponude za posao na drugim mestima, ističući da će se pre zatvaranja prodavnice u Londonu otvoriti 600 radnih pozicija, piše Bloomberg.

Oni su naveli i da promenljiva priroda poslovanja i sve veći broj kupaca koji se okreću online radnjama tokom pandemije ukazuje na to da je dugoročna održivost ugrožena.

Kako navode iz kompanije Ikea, prošle godine je online trgovanje predstavljalo skoro polovinu ukupne prodaje, te se povećala potražnja za različitim uslugama, kao i broj isporuka.

Iz maloprodaje navode da su te činjenice, u kombinaciji sa preuređenjem oblasti u kojoj se nalazi prodavnica, naveli rukovodioce da izvrše procenu dugoročne održivost lokacije. Kako se navodi, zatvaranje je deo strategije koja podrazumeva investiciju u London vrednu milijardu funti.

Kako se navodi u saopštenju Ikea je “posvećena zadržavanju saradnika pogođenih zatvaranjem radnje, nudeći na stotine radnih mesta koja su otvorena širom Londona u okviru njene tekuće transformacije“.

  • DANIJELA

    30.3.2022 #1 Author

    Bar radnici nece ostati na ulici.

    Odgovori

  • Anna

    31.3.2022 #2 Author

    Pametna odluka. A svakako je lepo što će zaposleni imati mogućnost da nastave da rade u drugim objektima.

    Odgovori

  • Milovan94

    31.3.2022 #3 Author

    Sreća pa su zaposleni zbrinuti.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    1.4.2022 #4 Author

    Brinu o svojim zaposlenima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...