Novac će usmeriti na otplatu dugova i tekuće troškove

Indijska hemijska industrija Aether prodaje akcije

BiznisPoslovanjeSvetVesti

30.12.2021 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indijska hemijska industrija Aether prodaje akcije Indijska hemijska industrija Aether prodaje akcije
Hemijska industrija Aether indsustries sa sedištem u Indiji podnela je nacrt dokumenta nacionalnom regulatoru tržišta za inicijalnu prodaju svojih akcija. Početna prodaja se odnosi... Indijska hemijska industrija Aether prodaje akcije

Hemijska industrija Aether indsustries sa sedištem u Indiji podnela je nacrt dokumenta nacionalnom regulatoru tržišta za inicijalnu prodaju svojih akcija.

Početna prodaja se odnosi na akcije u iznosu od 101,7 miliona dolara, kao i ponude za prodaju preko 2,7 miliona deonica, a novac prikupljen od prodaje biće iskorišćen za otplatu duga i izgradnju grinfild proizvodnog prostora, kao i za ostale tekuće troškove, a vodeći menadžeri u vezi sa ovim pitanjem su tamošnja HDFC Bank i Kotak Mahindra Capital Company.

Inače, Aether se, između ostalog, bavi farmaceutskim, agrohemijskim i naftnim, i prirodnim gasnim segmentima. Ima tri poslovna modela – istraživanje, razvoj i proizvodnju sopstvenih proizvoda, usluge istraživanja i proizvodnje po ugovoru, kao i proizvodnju proizvoda po ekskluzivnom ugovoru o snabdevanju, piše portal Capital.

Proizvođač naprednih međuproizvoda prodaje preko 22 proizvoda. Od septembra 2021. plasirao je proizvode za preko 30 globalnih kupaca u 17 zemalja i za više od 100 domaćih kupaca. Klijentela uključuje Dr Reddi’s Laboratories (DRREDDI), Aramco Performance Materials i Polaroid Film.

Aether pruža pristup na jednom mestu za ceo lanac snabdevanja, počevši od istraživanja papira, istraživanja ugovora i razvoja laboratorijskog procesa (isporuka uzoraka, skala grama, kg), povećanja pilot postrojenja, piše Capital.com.

Prihod kompanije od poslovanja porastao je za 49 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 605,5 miliona dolara u finansijskoj godini do marta 2021. Neto profit je porastao za 78 odsto na godišnjem nivou na 9,5 miliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...