Trijumfalan završetak godine na Londonskoj berzi

FTSE100 najjači u poslednja 22 meseca

BerzaNovacSvetVesti

29.12.2021 14:04 Autor: Vladimir Jokanović 1

FTSE100 najjači u poslednja 22 meseca FTSE100 najjači u poslednja 22 meseca
Londonski berzanski indeks FTSE100 dostigao je u sredu, prvog dana trgovanja posle praznične pauze, najvišu vrednost od februara prošle godine. FTSE100 je uprkos predviđanjima... FTSE100 najjači u poslednja 22 meseca

Londonski berzanski indeks FTSE100 dostigao je u sredu, prvog dana trgovanja posle praznične pauze, najvišu vrednost od februara prošle godine. FTSE100 je uprkos predviđanjima ojačao za 80 poena ili 1,1 odsto na početku trgovanja u sredu.

Britanski indeks je na sigurnom putu da zabeleži najbolji mesec u poslednjih godinu i više. Indeks FTSE100 ojačao je za 5,3 odsto u decembru, nakon što se oporavio od pada krajem novembra kada je pojava omikron varijante korona virusa potresla tržište, prenosi Guardian.

Izvor: Google

Decembar bi mogao da bude najbolji mesec za londonski indeks od novembra 2020. godine kada je njegova vrednost porasla za 12 odsto, nakon što su uspešni rezultati testiranja vakcina protiv korona virusa, kompanija Pfizer, Moderna i AstraZeneca ohrabrili tržište.

Vrednosti akcija banaka HSBC, Barclays, Standard Chartered i Lloyds Group porasle su nakon što je Banka Engleske povećala kamatnu stopu (prvi put od početka pandemije) sa 0,1 odsto na 0,25 procenata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...