Poskupelo sve osim odeće i obuće

Inflacija u Bosni i Hercegovini dostigla rekordni nivo

RegionVesti

28.6.2022 10:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Inflacija u Bosni i Hercegovini dostigla rekordni nivo Inflacija u Bosni i Hercegovini dostigla rekordni nivo
Inflacija u Bosni i Hercegovini (BiH) dostigla je u maju 14,4 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, što je najviši nivo u... Inflacija u Bosni i Hercegovini dostigla rekordni nivo

Inflacija u Bosni i Hercegovini (BiH) dostigla je u maju 14,4 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, što je najviši nivo u istoriji.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, cene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju porasle su 1,1 odsto u odnosu april, prenosi agencija Mina, pozivajući se na portal Klix.ba.

Hrana i bezalkoholna pića su u proseku bili skuplji za 22,7 odsto u odnosu na maj prošle godine.

Alkoholna pića i duvan su poskupeli više od 0,6 odsto, stanovanje i režijski troškovi 11,3 odsto, nameštaj, uređaji za domaćinstvo i redovno održavanje stana 8,1 odsto, zdravstvo 1,3 odsto, prevoz 30,3 odsto, a komunikacije 0,8 odsto.

Cene rekreacije i kulture su porasle 6,3 odsto, obrazovanja 0,7 odsto, restorana i hotela 8,6 odsto, a ostalih dobara i usluga 5,2 odsto, pokazuju statistički podaci.

Prema istim podacima, odeća i obuća su u proseku bile jeftinije pet odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...