Nastavlja se širenje hrvatske kompanije

Infobip platio 200 miliona dolara za preuzimanje američke kompanije Peerless Network

BiznisHi-techInvesticijeNovacRegionVesti

28.7.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Infobip platio 200 miliona dolara za preuzimanje američke kompanije Peerless Network Infobip platio 200 miliona dolara za preuzimanje američke kompanije Peerless Network
Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip, za koju se smatra da je vodeća IT kompanija u regionu, zaključila je akviziciju američke kompanije Peerless Network, globalnog... Infobip platio 200 miliona dolara za preuzimanje američke kompanije Peerless Network

Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip, za koju se smatra da je vodeća IT kompanija u regionu, zaključila je akviziciju američke kompanije Peerless Network, globalnog servisa usluga glasovne komunikacije preko interneta (Voice over IP) u poslu vrednom oko 200 miliona američkih dolara, prenosi saopštenje Infobipa portal Seebiz.

Infobipovi klijenti će, navodi se, zahvaljujući toj akviziciji dobiti pristup tržištu SAD putem Peerless Networka, koji pokriva 93 odsto američke populacije u 49 saveznih država. Osim toga, Infobip će ponuditi klijentima Peerless Networka pristup svojoj vodećoj komunikacijskoj cloud platformi, kako bi im pomogao u širenju komunikacije na više kanala i dodatno povezivanje sa svojim klijentima na globalnom nivou.

Suvlasnik i izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić rekao je tim povodom da su SAD dom brojnih vodećih svetskih platformi, tako da spomenuta akvizicija za njegovu kompaniju predstavlja značajnu prekretnicu.

„To je potvrda naše globalne strategije rasta kako bismo još bolje pomogli kompanijama da dođu do klijenata na pravom komunikacijskom kanalu u pravo vreme uz povećanje pouzdanosti i prodaje. Kombinovanje vodeće glasovne ponude Peerless Networka s Infobipovim globalnim komunikacijskim mogućnostima priprema nas za lidersku poziciju na tržištu cloud komunikacija koje se ubrzano razvija. Proširenjem ponude i globalne prisutnosti, pomažemo kompanijama da ostvare značajnije veze sa svojim korisnicima širom sveta“, naveo je Kutić.

Osnovan 2008. godine, Peerless Network pruža agilna, isplativa i implementacijski najjednostavnija glasovna rešenja uz vrhunsku korisničku uslugu kako bi se zadovoljile potrebe njihovih klijenata, uključujući niz Fortune 500 kompanija.

Akvizicijom se stvara sveobuhvatno rešenje za višekanalnu komunikaciju koja je sada dostupna klijentima. Infobip i Peerless Network sada će zajedno ponuditi mrežu lokalnih timova koji će biti na raspolaganju i u komunikaciji sa kompanijama širom sveta.

U kombinaciji, Infobip i Peerless Network zajedno obrađuju više od 30 milijardi mesečnih interakcija sa korisnicima kroz čitav niz komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.