Ministarstvo rada Francuske pojačalo mere nadzora odluke o radu na daljinu

Inspekcije kod poslodavaca koji ne dozvoljavaju rad od kuće

EUPoslovanjePreduzetnikVesti

31.3.2021 10:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Inspekcije kod poslodavaca koji ne dozvoljavaju rad od kuće Inspekcije kod poslodavaca koji ne dozvoljavaju rad od kuće
Inspektori rada u Francuskoj  krenuli su u proveru da li se poslodavci pridržavaju preporuka Vlade da rad svojih zaposlenih organizuju na daljinu, gde god... Inspekcije kod poslodavaca koji ne dozvoljavaju rad od kuće

Inspektori rada u Francuskoj  krenuli su u proveru da li se poslodavci pridržavaju preporuka Vlade da rad svojih zaposlenih organizuju na daljinu, gde god je moguće. Pozvani su i zaposleni koji rade za gazde koje insistiraju da se radi iz kancelarija, da nesavesne poslodavce prijave, saopštava francuska TV BFM.

Prema podacima Ministarstva rada, zapošljavanja i integracija Francuske, više od trećine ljudi koji su u martu mogli da rade na daljinu to nisu učinili. Zato je Ministarstvo, osim što je naložilo izlazak inspektora na teren, odlučilo da pooštri preporuke za obavljanje poslova na daljinu gde god je to moguće.

“Kompanije moraju da izrade akcioni plan za rad svojih zaposlenih na daljinu. Morali smo da pojačamo mere, jer postoje signali zaposlenih da njihovih poslodavci insistiraju da oni rade u prostorijama firmi. Naučna istraživanja pokazuju da rad na daljinu efikasno smanjuje rizik od zaraze korona virusom”, objašnjava razloge za pooštravanje mera francuska ministarka za rad Elisabeth Borne.

  • SUNCOKRET

    4.3.2022 #1 Author

    Pre bi se reklo da se ovde radi o testiranju socijalne distance i poslušnost građana i cela korona postaje sve providnija jet vlade donose potpuno različite odluke, neke stežu, neke popuštaju a rezultati slični.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...