Montenegro bussines forum na Expo 2020 u Dubaiju

Investitori sa Bliskog istoka zainteresovani za ulaganje u Crnoj Gori

BiznisInvesticijeNovacRegionVesti

8.2.2022 09:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Investitori sa Bliskog istoka zainteresovani za ulaganje u Crnoj Gori Investitori sa Bliskog istoka zainteresovani za ulaganje u Crnoj Gori
Investitori sa Bliskog istoka zainteresovani su za ulaganje u Crnoj Gori, saopšteno je na Montenegro Biznis forumu u okviru Nacionalnog dana Crne Gore na... Investitori sa Bliskog istoka zainteresovani za ulaganje u Crnoj Gori

Investitori sa Bliskog istoka zainteresovani su za ulaganje u Crnoj Gori, saopšteno je na Montenegro Biznis forumu u okviru Nacionalnog dana Crne Gore na Svetskoj izložbi u Dubaiju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, u okviru obeležavanja Nacionalnog dana Crne Gore na Svetskoj izložbi u Dubaiju, održan je Montenegro Business forum na kojem su predstavljeni investicioni potencijali Crne Gore, ali i neke od uspešnih priča realizovanih u prethodnom periodu, prenosi RTV Crna Gora.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović govorio je o povoljnom poslovnom ambijentu koji je vlada uspostavila nakon samo godinu dana rada, a koji je presudan za privlačenje novih investitora.

On je, kako se navodi, predstavio modele upravljanja ekonomijom koji su doveli do najvećeg oporavka u Evropi, program Evropa sad i deset značajnih razloga za investiranje, a koji su Crnoj Gori obezbedili povoljan investicioni imidž.

“Nakon izvanredne proslave Nacionalnog dana na Expo 2020, iskoristili smo priliku da na Montenegro Business forumu u Dubaiju još jednom pokažemo koji su to razlozi zbog kojih bi investitori trebalo da dođu i ulažu u Crnu Goru”, kazao je Milatović.

Tom prilikom, Milatović je izdvojio deset ključnih tačaka zbog kojih bi trebalo investirati u Crnu Goru, a direktor Agencije za investicije i predsednici opština govorili su o svim sektorima i opštinama koje su povoljne za investicije.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas potpisali Sporazum između dve privredne komore, što je važan korak u osnaživanju ekonomske saradnje naše dve države”, naveo je Milatović.

Prema njegovim rečima, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) jedan su od najvećih investitora u Crnoj Gori i država želi da to unapredi.

“Najava za investicije je mnogo, a prisutna je i velika delegacija privrednika uz Privrednu komoru Crne Gore tako da je razmena iskustava i mogućih prilika veoma dobra i intenzivna i mislim da će to rezultirati većim prisustvom UAE u Crnoj Gori na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Milatović.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je najavio nove investicije i visokotehnološki projekat WEB 3 zasnovan na blokčejnu.

“Izdvojio bih fiskalnu stabilnost posebno imajući u vidu da se naš ukupni dug smanjio za razliku od svih drugih država u Evropi”, rekao je Spajić.

On je kazao da je interesantan i program Evropa sad, koji, kako je naveo, daje neverovatne mogućnosti investitorima po pitanju poreza za lični dohodak i troškova poslodavca.

Prema riječima Spajića, bilo je priče o turističkim potencijalima Crne Gore.

“I već imamo najave investitora koji bi uložio 300 miliona evra u turističke kapacitete. Prilikom prethodne posete, a tokom susreta sa ministrom ekonomije u Vladi UAE razgovarali smo o novoj inicijativi, WEB 3, koja je u planu za mart ove godine i očekujemo njenu realizaciju”, rekao je Spajić.

Kako je saopšteno, Montenegro Business forum organizovan je u cilju predstavljanja investiciog ambijenta uz šansu za uspostavljanje poslovnih veza naših sa privrednicima iz UAE.

  • SNEZANA

    8.2.2022 #1 Author

    Lepa vest,ali bilo bi lepo da i kod nas Bude vise takvih investicija.

    Odgovori

  • Milovan94

    8.2.2022 #2 Author

    Crna Gora je sada dobro mesto za investiranje tako da su ovo pozitivne vesti za sve crnogorce

    Odgovori

  • ZVE84

    8.2.2022 #3 Author

    Đavo dolazi po svoje!

    Odgovori

  • NATI29

    10.2.2022 #4 Author

    Crna gora primamljiva investitorima

    Odgovori

  • BOLEK

    3.12.2022 #5 Author

    Pa fino je tamo uloziti turisticko je mesto

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...