Autonomna pokrajina bliskoistočne zemlje preduzela mere bezbednosti nakon dva razorna zemljotresa

Irački Kurdistan obustavio izvoz nafte preko Turske

SvetVesti

6.2.2023 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Irački Kurdistan obustavio izvoz nafte preko Turske Irački Kurdistan obustavio izvoz nafte preko Turske
Vlasti iračkog Kurdistana saopštile su danas da su iz „bezbednosnih“ razloga prekinule izvoz nafte preko Turske od oko 450.000 barela dnevno, posle razornog zemljotresa... Irački Kurdistan obustavio izvoz nafte preko Turske

Vlasti iračkog Kurdistana saopštile su danas da su iz „bezbednosnih“ razloga prekinule izvoz nafte preko Turske od oko 450.000 barela dnevno, posle razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju i susednu Siriju, nanoseći veliku štetu.

„Zbog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju, i da bi garantovali bezbednost naftnog izvoza i sprečili svaki neželjeni incident, obustavljen je izvoz nafte preko naftovoda koji povezuje oblast Kurdistana sa Turskom“, navodi se u saopštenju Ministarstva za prirodne resurse te autonomne oblasti na severu Iraka, prenosi Beta.

Zemljotres magnitude 7,8 (po nekim podacima 7,9) pogodio je rano jutros južni deo Turske i susednu Siriju, a poginulo je više od 1.300 ljudi.

Epicentar zemljotresa bio je u Turskoj, oko 60 kilometara vazdušnom linijom od granice sa Sirijom. Kasnije u toku dana još jedan jači zemljotres, magnitude 7,5, pogodio je jugoistočnu Tursku.

  • SUNCOKRET

    7.2.2023 #1 Author

    Zemljotres je bio strasno razoran i normalno je misliti na sve u takvoj situaciji jer niko nežna da li ced se potresi ponoviti.

    Odgovori

  • MAJA

    7.2.2023 #2 Author

    Kad se desi nezgoda svi se povlače

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...