Firma Hajrat iz Bosne i Hercegovine za Biznis.rs

Iskustvo pokazalo da je opstanak firmi koje imaju više delatnosti izvesniji tokom kriznih situacija

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

7.6.2021 13:00 Autor: Julijana Vincan 0

Iskustvo pokazalo da je opstanak firmi koje imaju više delatnosti izvesniji tokom kriznih situacija Iskustvo pokazalo da je opstanak firmi koje imaju više delatnosti izvesniji tokom kriznih situacija
Pandemija korona virusa prikočila je mnoge biznise i stopirala cele industrije, ali se oporavak svih već uveliko dešava, ili pak nazire. Takav je slučaj... Iskustvo pokazalo da je opstanak firmi koje imaju više delatnosti izvesniji tokom kriznih situacija

Pandemija korona virusa prikočila je mnoge biznise i stopirala cele industrije, ali se oporavak svih već uveliko dešava, ili pak nazire. Takav je slučaj i sa onima koji se bave iznajmljivanjem poslovnih prostora, jer su pojedine firme, koje su u mogućnosti da urade tako nešto, svoje poslovanje preselile na računare.

O popularnosti rada od kuće, koji je korona kriza donela sa sobom, može se mnogo toga pozitivnog reći, ali je sigurno da takav tip rada ipak nije svima odgovarao. Tako su se oni koji se bave rentiranjem poslovnih prostorija susreli sa određenim izazovima, što je bio slučaj i sa firmom Hajrat koja je osnovana 2001. godine u Sanskom Mostu.

„Naša primarna delatnost je iznajmljivanje poslovnih prostora na pijaci u Sanskom Mostu, što je bilo otežano tokom korona krize, ali smo se i zahvaljujući drugoj, dodatnoj delatnosti, veoma dobro snašli i privređivali i u ovoj i prethodnoj godini. Stoga se veoma dobro i korisno pokazalo imati više delatnosti. Naime, takođe nudimo i kompletne pogrebne usluge. Veoma smo zadovoljni sveukupnim poslovanjem, posebno uzevši u obzir sve što se dešava na globalnom nivou“, izjavio je za Biznis.rs direktor Senad Ramić.

Foto: Wikimedia.org

Kako kaže, prihodi su im porasli od prošle godine, a trenutno je zaposleno troje radnika kojima su veoma zadovoljni. Pridržavaju se svih propisanih epidemioloških mera i sada već imaju stabilizovano poslovanje.

„Kako već 20 godina poslujemo, već imamo ustaljene saradnike, poslovne partnere i klijente, takođe nas i rado preporučuju i poznati smo po svoj poslovanju u Sanskom Mostu.

Uzevši u obzir sve navedeno, jasno je što je preduzeću Hajrat dodeljena A+ bonitetna ocena, koja spada među najviše bonitetne ocene kojima se može nagraditi poslovanje neke firme.

„A+ Sertifikat bonitetne izvrsnosti označava visoku sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik. Preduzeće koje je zaslužilo ovu bonitetnu ocenu ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti. S takvom firmom ostale kompanije mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju, a uspešno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti, zaključak je bonitetne kuće CompanyWall.

DOO „HAJRAT“ Sanski Most

Hamzibegova broj 2., 79260 SANSKI MOST, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
101.983 (2020)
Broj zaposlenih:
3 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...