članice evropske unije dobijaju pomoć iz fonda od 800 milijardi evra

Italiji stigla prva rata pomoći od EU

EUVesti

14.8.2021 10:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Italiji stigla prva rata pomoći od EU Italiji stigla prva rata pomoći od EU
Evropska unija dostavila je Italiji prvi deo, 25 milijardi evra, za oporavak od pandemije Covid-19 i ekonomske krize koja joj je usledila. Iz fonda... Italiji stigla prva rata pomoći od EU

Evropska unija dostavila je Italiji prvi deo, 25 milijardi evra, za oporavak od pandemije Covid-19 i ekonomske krize koja joj je usledila.

Iz fonda pod nazivom Next generations”, Italiji je odobreno 209 milijardi evra, a nakon prve rate koja čini 13 odsto ukupne sume, ostatak pomoći će biti dostavljan tek pošto se u Briselu proceni efikasnost upotrebe prethodne pomoći.

Premijer Mario Dragi (Mario Draghi) je izjavio da “ovo je istorijska šansa za investiranje u budućnost zemlje“, preneo je Tanjug.

“Italija želi trajan, pošten i održiv oporavak: stoga moramo trošiti efikasno i pošteno”, rekao je Dragi.

Krajem juna, Evropska unija poslala je novac iz velikog fonda za oporavak od pandemije Covid-19 u 16 zemalja, u obliku grantova za otvaranje radnih mesta i podršku poslovanju u zemljama čija je ekonomija ugrožena tokom epidemije.

Članice EU čekaju novac iz fonda od 800 milijardi evra u grantovima i zajmovima, koji se finansira iz duga koji je prikupila Evropska komisija u ime 27 država članica.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...