IZABRAN PREDSEDNIK KOMISIJE ZA ZAŠTITU PRAVA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI Hana Hukić u drugom mandatu

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

24.12.2020 17:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

IZABRAN PREDSEDNIK KOMISIJE ZA ZAŠTITU PRAVA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI Hana Hukić u drugom mandatu IZABRAN PREDSEDNIK KOMISIJE ZA ZAŠTITU PRAVA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI Hana Hukić u drugom mandatu
Narodna skupština Republike Srbije izabrala je Hanu Hukić za predsednika Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, na period od pet godina.... IZABRAN PREDSEDNIK KOMISIJE ZA ZAŠTITU PRAVA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI Hana Hukić u drugom mandatu

Narodna skupština Republike Srbije izabrala je Hanu Hukić za predsednika Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, na period od pet godina. Ovo je njen drugi petogodišnji mandat na ovoj funkciji.

Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki je nezavistan organ Republike Srbije. U okviru svojih nadležnosti Republička komisija odlučuje o zahtevima za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, o žalbama protiv rešenja naručiocima, o predlozima podnosioca zahteva za zaštitu prava da se zabrani postupak određene javne nabavke, zaključenje ili izvršenje ugovora o javnoj nabavci, o troškovima postupka zaštite prava i troškovima pripreme ponuda.

Komisija ima nadležnost i da kažnjava nesavesne učesnike u javnim nabavkama, poništava ugovore o javnim nabavkama i podnosi zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka kada se utvrdi da je učinjena povreda zakona koji se bavi postupcima javnih nabavki.

Osim predsednika, Komisiju čini još osam članova koje takođe, na petogodišnji period, bira Narodna skupština, kao i 45 zaposlenih koji predstavljaju Stručnu službu Komisije.

  • ZORICA.S

    24.12.2020 #1 Author

    Mogu misliti njihove krugove,smesni su vise i deci…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...