IZLAZAK IZ KRIZE SE NE NAZIRE Bez novih mera podrške preti rizik masovne nezaposlenosti u svetu, ocenila Georgieva

SvetVesti

7.10.2020 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

IZLAZAK IZ KRIZE SE NE NAZIRE Bez novih mera podrške preti rizik masovne nezaposlenosti u svetu, ocenila Georgieva IZLAZAK IZ KRIZE SE NE NAZIRE Bez novih mera podrške preti rizik masovne nezaposlenosti u svetu, ocenila Georgieva
Zemlje širom sveta rizikuju da se suoče sa masovnim bankrotima i ekonomskim ožiljcima ako prerano ukinu mere fiskalne i monetarne podrške svojim privredama tokom... IZLAZAK IZ KRIZE SE NE NAZIRE Bez novih mera podrške preti rizik masovne nezaposlenosti u svetu, ocenila Georgieva

Zemlje širom sveta rizikuju da se suoče sa masovnim bankrotima i ekonomskim ožiljcima ako prerano ukinu mere fiskalne i monetarne podrške svojim privredama tokom aktuelne krize, upozorila je Kristalina Georgieva, generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Bez imalo ograde poručujemo da se mere podrške ne povlače pre vremena“, rekla je Georgieva na onlajn događaju, održanom 6. oktobra, povodom obeležavanja 125 godina postojanja Londonske škole ekonomije (London School of Economics), prenela je agencija Rojters.

Ako se to ne učini, onda, kako je istakla Georgieva, preti opasnost od masovnih bankrota i masovne nezaposlenosti.

MMF/Printscreen youtube

MMF ne nazire izlazak iz trenutne krize u sledećoj godini, zbog čega je generalna direktorka ove međunarodne institucije apelovala da se nastavi moratorijum na servisiranje dugova siromašnih zemalja.

Poreska reforma je, prema njenim rečima, od presudnog značaja za pomoć zemljama u servisiranju dužničkih obaveza, prenosi Tanjug. Vrlo niske, čak negativne kamatne stope mogu biti od pomoći privredama tokom pandemije, ali istovremeno one predstavljaju povećan rizik za štediše i bankarski sistem generalno, zaključila je Kristalina Georgieva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...