Prioritet smanjenje emisije štetnih gasova i razvoj što čistijeg čelika

Japanski proizvođač čelika prelazi na reciklirane sirovine

EkologijaSvetU fokusuVesti

19.3.2021 11:04 Autor: Marija Jovanović 0

Japanski proizvođač čelika prelazi na reciklirane sirovine Japanski proizvođač čelika prelazi na reciklirane sirovine
Najveći japanski proizvođač čelika Nippon Steel Corporation okreće se reciklaži metala kako bi postigao vrlo ambicozan cilj nulte emisije štetnih gasova u važnoj trci za razvoj što čistijeg čelika.... Japanski proizvođač čelika prelazi na reciklirane sirovine

Najveći japanski proizvođač čelika Nippon Steel Corporation okreće se reciklaži metala kako bi postigao vrlo ambicozan cilj nulte emisije štetnih gasova u važnoj trci za razvoj što čistijeg čelika.

Preduzimanje koraka ka dekarbonizaciji jedan je od glavnih srednjoročnih poslovnih ciljeva Nippon Steel Corporation počev od aprila, rekao je izvršni potpredsednik Katsuhiro Mjanmoto (Katsuhiro Miyamoto).

Kao deo svojih napora, kompanija radi na istraživanju izgradnje mnogo većih elektrolučnih peći, koje se koriste za proizvodnju čelika od otpadaka, za masovnu proizvodnju metala, rekao je on.

Foto: Pixabay.com

Kako prenosi Bloomberg, proizvođači čelika su pod pritiskom jer moraju da odgovore na izazove poput nulte emisije štetnih gasova, koje su postavile vlade u Evropi, Kini i Japanu, a čiji je cilj smanjiti emisiju ugljen-dioksioda do nultog nivoa do 2050. godine.

Izveštaj Ujedinjenih nacija ukazuje na nove nacionalne klimatske obaveze jer su ovi napori daleko od onoga što je neophodno za usporavanje globalnog zagrevanja.

Čelik je najveći zagađivač u proizvodnom sektoru. Eiji Hašimoto (Eiji Hashimoto), predsedavajući Japanske federacije gvožđa i čelika, koji je i predsednik Nippon Steel Corporation, upozorio je da će se domaći proizvođači suočiti sa “krizom opstanka” ukoliko zaostanu u globalnoj konkurenciji za razvoj čistijeg čelika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...