Rate kredita otplaćaju se u jednakim mesečnim iznosima, iz dela naknade

Kako do kredita po osnovu roditeljskog dodatka

BankeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

28.2.2021 09:01 Autor: Marija Jovanović 24

Kako do kredita po osnovu roditeljskog dodatka Kako do kredita po osnovu roditeljskog dodatka
Za dinarske kredite po osnovu primanja roditeljskog dodatka vlada veliko interesovanje. Kako za Biznis.rs potvrđuju u Banci Poštanska štedionica, od samog uvođenja ovog proizvoda,... Kako do kredita po osnovu roditeljskog dodatka

Za dinarske kredite po osnovu primanja roditeljskog dodatka vlada veliko interesovanje. Kako za Biznis.rs potvrđuju u Banci Poštanska štedionica, od samog uvođenja ovog proizvoda, mereno brojem primljenih zahteva i do sada realizovanih gotovinskih kredita, interesovanje korisnika ne jenjava.  

„Reč je o gotovinskom kreditu u dinarima. Korisnik kredita je klijent, primalac naknade po osnovu roditeljskog dodatka za drugo, treće ili četvrto dete. Kredit se odobrava na rok od šest do 24 meseca, a visina kredita iznosi od 10.000 do 150.000 dinara“, kaže za naš portal Milena Marković, direktor Sektora za razvoj proizvoda Banke Poštanska štedionica.

Kako objašnjava, kredit se otplaćuje u jednakim mesečnim ratama, zaduženjem namenskog tekućeg računa ili platnog računa korisnika preko kog se vrši uplata roditeljskog dodatka. Za obradu kredita banka ne naplaćuje naknadu.

Foto: Pixabay.com

„Rate kredita otplaćuju se iz dela naknade po osnovu roditeljskog dodatka, jer banka nije želela da u znatnoj meri optereti ceo iznos roditeljskog dodatka, već da se iz mesečnog iznosa može namiriti rata kredita, a da uz to korisniku ostane i slobodan deo sredstava na raspolaganju“, navodi Marković.  

Da bi došli do vrste kredita neophodno je da korisnici roditeljskog dodatka budu klijenti ove banke, a svi zainteresovani zahtev mogu podneti u nekoj od 200 ekspozitura Banke Poštanska štedionica.

„Potrebno je i da klijent priloži Rešenje o priznanju prava na isplatu roditeljskog dodatka, a zaposleni i potvrdu o visini zarade, odnosno naknade za vreme porodiljskog odsustva“, kaže naša sagovornica.

Tagovi
KREDITI
 • GocaBG

  28.2.2021 #1 Author

  Znacice puno roditeljima…

  Odgovori

  • Nikoleta

   27.8.2021 #2 Author

   Sve su naveli lepo sem jedne stvari.. uslovi za dobijanje su da ste u kreditnom birou cisti kao suza, da nemate neke neizmirene rate prema nekome, a pitanje je cemu onda to, jer od roditeljskog se skida te se skida, kakve veze ima k.biro.. to su svuda sakrili u objavama.. sramota

   Odgovori

   • Djemila

    28.3.2023 #3 Author

    Dali mogu da podignem kredit od roditeijski dodatak a imam kredit u drugu banku

    Odgovori

 • Bane

  28.2.2021 #4 Author

  Ja lično sam protiv kredita ,novac banaka je skup ,svako ko se odluči za kredit nek dobro razmisli.

  Odgovori

 • Olivera

  1.3.2021 #5 Author

  Cim imaju roditeljski dodatak to su bas male plate. Jer za dinar preko limita za deciji npece ga odobriti. Jedino se isplati iskoristiti za kupovinu knjiga za skolu i ako ostane nesto za garderobu. Sa tri hiljade din dodatka po detetu necete dobiti neki veliki iznos kredita. Vraca se god dana i kazu da se ne opterecuje ceo iznos rate da nesto ostane.

  Odgovori

  • Roditelj

   1.3.2021 #6 Author

   Deciji dodatak i roditeljski nije isto.Roditeljski didatak primaju majke za prvo jednikratno a za drugo,trece i svako naredno u mesecnim ratama odredjeni vremenski period. Deciji dodatak se ostvaruje za decu ako prosek primanja ne prelazi odredjeni cenzus po clanu porodice

   Odgovori

 • Nikola.Nidzo

  1.3.2021 #7 Author

  lijep nacin da se pomogne roditeljima

  Odgovori

 • Lelica

  1.3.2021 #8 Author

  Onome kome je neophodno znacice i kredit da uzme pa kakav god.

  Odgovori

 • jelenarajic881@gmail.com

  28.1.2022 #9 Author

  Interesuje me kredit po decijem dodatku

  Odgovori

 • Ivana

  29.1.2022 #10 Author

  A da li neko zna,da li moze da se refinansira kredit preko roditepjskog dodatka? Hvala

  Odgovori

 • Filip

  17.2.2022 #14 Author

  Jel mogu e refinasirati kredit tj. Deciji dodatak

  Odgovori

  • Jaa

   12.3.2022 #15 Author

   Nemoze da se refeasira ja sam pitala ostalo mi je bilo jos 20 hiljada to sam morala da uplatim rucno pa tek treci dan podnela zahtev

   Odgovori

   • Mica

    6.4.2022 #16 Author

    Da li moram da imam otvoren racun u postanskon da bi mi odobrili kredit! I da li prave problem ako vec imam kredit po tekucem racunu!

    Odgovori

 • Maja

  28.5.2022 #17 Author

  Koliko je vremenski potrebno od odobrenja kredita,tj podnosenja da vam uplate novac?

  Odgovori

 • Snezana

  30.5.2022 #18 Author

  Koliko najvise moze da se podigne na osnovu roditeljskog dodatka?

  Odgovori

  • Branka

   9.7.2022 #19 Author

   Mi smo uzeli kredit pre godinu i sedam mececi ostalo nam jos 5 meseca dal bi mogli opet da uzemo dok ne isplatimo ovaj hvala

   Odgovori

 • Marija Ivanovic

  8.11.2022 #20 Author

  Postovanje,zanima me posto primam roditeljski za cetvrti dete preko poste,da li je uslov da se prebacim u poštansku štedionici,da bi mogla da podnesem zahtev za kredit,unapred hvala

  Odgovori

 • Sladjana

  14.11.2022 #21 Author

  Da li neko zna gde se moze nabaviti kopija resenja za roditeljski dodatak?

  Odgovori

  • Sladja

   23.11.2022 #22 Author

   Zdravo, da li ste nabavili kopiju resenja?

   Odgovori

 • Dragica

  26.11.2022 #23 Author

  Da li može da se dobije kredit na osnovu roditeljskog dodatka na drugo dete,ako u drugoj banci imam kreditnu karticu na kojoj redovno isplaćujem rate od porodiljskog bolovanja,i plate od firme po povratku na posao sa porodiljskog.hvala?

  Odgovori

 • Djemila

  28.3.2023 #24 Author

  Dali mogu da uzmem kredit od roditeijski dodatak za treće dete imam kredit u mobi banku

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...