PORESKA UPRAVA SRBIJE OBJAŠNJAVA PUT ZA VRAĆANJE PREPLAĆENOG ILI POGREŠNO UPLAĆENOG NAMETA

Kako izvršiti povraćaj više uplaćenog poreza

PoreziPreduzetnikVesti

1.5.2021 17:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kako izvršiti povraćaj više uplaćenog poreza Kako izvršiti povraćaj više uplaćenog poreza
Preplaćeni iznos poreza, često je prava muka preduzetnicima, posebno ako nemaju previše iskustva u poslu. Knjigovođe to pitanje uglavnom rešavaju tako što savetuju preduzetnika... Kako izvršiti povraćaj više uplaćenog poreza

Preplaćeni iznos poreza, često je prava muka preduzetnicima, posebno ako nemaju previše iskustva u poslu. Knjigovođe to pitanje uglavnom rešavaju tako što savetuju preduzetnika da umanji iznos, pri sledećoj uplati. Međutim, osim što većina preduzetnika nema višak para koji može da drži van sistema, deo njih iznos uplati sa nekom od grešaka pri unošenju broja računa ili poziva na broj uplate.

„Zahtev za povraćaj sredstava poreski obveznik može podneti u elektronskom obliku, preko portala Poreske uprave ili u pismenom obliku – neposredno ili putem pošte. Poreska uprava ima obavezu da po zahtevu donese rešenje bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema zahteva, ako poreskim zakonom nije drukčije uređeno. Ukoliko je zahtev osnovan, doneće rešenje kojim se odobrava povraćaj sredstava“, kažu u Poreskoj upravi Srbije, a prenose „Novosti“.

  • Nenad Ružić

    13.10.2022 #1 Author

    Podneo sam zahtev za povracaj vise uplacenih doprinosa i poreza dana 01.06.2022 g. DOO mi je brisan iz registra privrednih
    subjekata. Negativan odgovor sam dobio 07.10.2022. god.
    Koja su mi prava i kako da postupim znog kasnjenja administracije
    Hvala

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...