Guverner Floride potpisao zakon koji ograničava tehnološke kompanije

Kazne zbog blokiranja neistomišljenika na društvenim mrežama

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

26.5.2021 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kazne zbog blokiranja neistomišljenika na društvenim mrežama Kazne zbog blokiranja neistomišljenika na društvenim mrežama
Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se novčanim kaznama kažnjavaju tehnološke kompanije, kao što su Twitter i Facebook, ako blokiraju račune političkih... Kazne zbog blokiranja neistomišljenika na društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se novčanim kaznama kažnjavaju tehnološke kompanije, kao što su Twitter i Facebook, ako blokiraju račune političkih kandidata, kao što je to učinjeno sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom (Donald Trump).

Guverner, republikanac koji se smatra jednim od mogućih predsedničkih kandidata na sledećim izborima 2024. godine, rekao je da je taj potez deo „borbe protiv cenzure velikih tehnoloških kompanija“.

„Mnogi u našoj državi iskusili su cenzuru i druga tiranska ponašanja na Kubi i u Venecueli“, rekao je, misleći na brojne glasače iz tih zemalja na Floridi. „Ako tehnološki cenzori neravnomerno primenjuju pravila, radi diskriminacije u korist dominantne ideologije Silicijumske doline , oni će sada morati da odgovaraju“, rekao je DeSantis.

  • MARE

    22.5.2022 #1 Author

    Idu to toga da ukidaju dislike opciju uopste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...