podsticaji države usled pada maloprodaje

Kina deli vaučere vredne milijarde juana da bi pojačala potrošnju

BiznisNovacSvetVesti

2.6.2022 12:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kina deli vaučere vredne milijarde juana da bi pojačala potrošnju Kina deli vaučere vredne milijarde juana da bi pojačala potrošnju
Kineska vlada deli milijarde juana vaučera i subvencija za kupovinu kako bi podstakla domaću potrošnju jer je opala maloprodaja, a višenedeljni festival kupovine tek počinje.... Kina deli vaučere vredne milijarde juana da bi pojačala potrošnju

Kineska vlada deli milijarde juana vaučera i subvencija za kupovinu kako bi podstakla domaću potrošnju jer je opala maloprodaja, a višenedeljni festival kupovine tek počinje.

U jednom od poslednjih takvih poteza, centralni grad Džengdžou, glavni grad provincije Henan, najavio je izdavanje vaučera u vrednosti od 240 miliona juana (oko 36 miliona američkih dolara) od kraja maja do avgusta kako bi podstakao lokalnu potrošnju.

U međuvremenu, južno kinesko ekonomsko čvorište Šendžen počeo je da distribuira treću seriju svojih vaučera za kupovinu, u vrednosti od 400 miliona juana, pred festival kupovine koji počinje 18. juna, prenosi Beta.

Masovno poklanjanje vaučera došlo je u vreme kada su izbijanje novog talasa epidemije i antiepidemijske mere teško opteretile kinesku domaću potrošnju, posebno prodaju neesencijalnih potrepština i ugostiteljski sektor.

Maloprodaja robe široke potrošnje, koja je značajan pokazatelj snage potrošnje Kine, pala je za 0,2 odsto na godišnjem nivou u periodu januar-april, pokazuju zvanični podaci.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...