Medicinska firma prikupiće oko 57 miliona dolara

Kineska kompanija Meihua biće listirana na Njujorškoj berzi

BerzaNovacSvetVesti

14.2.2022 16:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineska kompanija Meihua biće listirana na Njujorškoj berzi Kineska kompanija Meihua biće listirana na Njujorškoj berzi
I pored tenzija koje postoje između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, i konstantne prismotre zakonodavaca, kineska kompanija će uskoro biti listirana na američkoj berzi.... Kineska kompanija Meihua biće listirana na Njujorškoj berzi

I pored tenzija koje postoje između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, i konstantne prismotre zakonodavaca, kineska kompanija će uskoro biti listirana na američkoj berzi.

Očekuje se da će kompanija Meihua International Medical Technologies, koja prodaje medicinsku opremu širom sveta, ove nedelje debitovati u Njujorku u okviru Nasdaq indeksa, piše CNN.

Medicinska firma planira da prikupi 57,5 miliona dolara, navodi se u podacima dostavljenim Njujorškoj berzi.

I pored toga što je prijavljena svota relativno mala, ovo označava prvo listiranje kineske kompanije u SAD još od oktobra, kada je biotehnološka firma LianBio prikupila 334 miliona dolara na istoj berzi, navode iz kompanije za prikupljanje podataka Dealogic.

Kompanija LianBio je pokrenula proces listiranja u junu 2021. godine, a ovo je bila najveća IPO kineske firme još od debija firme Alibaba, koja je 2014. godine prikupila 4,4 milijarde dolara.

Listiranje kompanije Meihua moglo bi biti početak novog talasa IPO na Njujorškoj berzi, posebno uzimajući u obzir da je poslednjih nedelja nekoliko kineskih firmi apliciralo za listiranje na Wall Street-u, prema dokumentaciji američke Komisije za hartije od vrednosti i berze.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...