pozvani "kvalifikovani institucionalni investitori"

Kineski premijer pozdravlja ulaganje stranih kompanija u Kinu

SvetVesti

2.12.2022 10:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kineski premijer pozdravlja ulaganje stranih kompanija u Kinu Kineski premijer pozdravlja ulaganje stranih kompanija u Kinu
Kineski premijer Li Kećijang pozvao je strane kompanije da nastave da ulažu u Kinu, prilikom sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom (Charles Michel)... Kineski premijer pozdravlja ulaganje stranih kompanija u Kinu

Kineski premijer Li Kećijang pozvao je strane kompanije da nastave da ulažu u Kinu, prilikom sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom (Charles Michel) u Pekingu.

Pozivajući obe strane da se otvore jedna prema drugoj, Li je rekao da će Kina uvek ostati posvećena svojoj osnovnoj državnoj politici otvaranja. Nastaviće, po njegovim rečima, da neguje međunarodno poslovno okruženje zasnovano na tržištu i zakonima i tretiraće sve vrste kompanija jednako i pravedno.

Kako prenosi Kineska medijska gruipa, Li je rekao da će Kina stalno otvarati svoj finansijski sektor i podsticati više investicija od strane kvalifikovanih stranih institucionalnih investitora, uz održavanje domaće finansijske stabilnosti.

„Kina će nastojati da održi osnovnu stabilnost kursa kineske valute, i da ga zadrži na razumnom i uravnoteženom nivou“, rekao je.

On je dodao da je Kina „spremna da pojača saradnju sa Evropskom unijom na osnovu međusobnog poštovanja i jednakosti, i da pravilno rešava razlike kako bi promovisala zdrav i stabilan razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i EU“, prenosi Beta.

Mišel je rekao da EU sledi politiku jedne Kine i da se raduje uspehu najnovijeg sastanka lidera EU i Kine.

Obe strane su se složile da štite slobodnu trgovinu i stabilnost međunarodnih lanaca snabdevanja i da se zajednički bave klimatskim promenama, energetskom bezbednošću i drugim globalnim izazovima.

  • TATJANA

    3.12.2022 #1 Author

    On želi sa svima da sarađuje, ako je poštovanje svih načela i pored toga da održi ekonomsku stabilnost i svoju valutu

    Odgovori

  • Dragana

    4.12.2022 #2 Author

    I oni se otvaraju za ulaganha

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.12.2022 #3 Author

    Pozdravljaju dolazak ali samo po njihovim uslovima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...