Sportski kompleks sa turističkim potencijalom

Kladovo dobija bazenski kompleks između dva jezera

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaTurizamVesti

17.2.2022 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kladovo dobija bazenski kompleks između dva jezera Kladovo dobija bazenski kompleks između dva jezera
Opština Kladovo oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa gradskih bazena „Jezero“. Projekat je izradio projektantski tim Arhitekta 7 iz Beograda, a... Kladovo dobija bazenski kompleks između dva jezera

Opština Kladovo oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa gradskih bazena „Jezero“.

Projekat je izradio projektantski tim Arhitekta 7 iz Beograda, a podrazumeva gradnju dva bazena, kafea, upravne zgrade, info-pultova, svlačionica, kao i zelenih i saobraćajnih površina, javlja eKapija.

Kompleks će se nalaziti između dva jezera i postojeće sportske hale, na trenutno neizgrađenom zemljištu površine oko 22.550 kvadratnih metara.

Najveći bazen, onaj za plivače, imaće dimenzije 50x21m i dubinu do 2,5m. Njegova površina će se preraspodeliti tako da u jednom delu obezbeđuje igranje vaterpolo utakmica, sinhrono plivanje i plivanje na 25m, dok će preostali deo imati sportsko-rekreativni karakter sa dubinom od 1,4m – za plivanje, stajanje u vodi, igranje dece, navodi se u projektu.

Bazen za neplivače dimenzija 16,6m x25m i dubine od 0,5m do 1,35m, imaće i zonu sa prskalicama, gde je voda vrlo plitka ili je nema nimalo, odnosno postoji samo voda od prskalica ispod kojih može da se prolazi. Moguće je, navodi se, planirati i pokrivanje balonom u zimskom periodu.

Bazeni će se nalaziti bliže sportskoj dvorani i imaće svlačionice i popločane tribine za sedenje i sunčanje, kao i zonu za spasioce.

Oba bazena moći će da prime 330 posetilaca.

U kompleksu se planiraju velike zelene površine sa stazama, a od zelenila u planu je većinom mediteransko bilje kao što je lavanda, ruzmarin, timijan, lovor, tuje…

Takođe će biti izgrađen i kafe sa terasom orijentisanom ka jezeru i ka bazenu, kao i upravna zgrada, na severnoj strani bliže jezeru.

Kompleks je neophodno ograditi, a predviđena je i gradnja punktova odnosno info-pultova na ulazima.

  • STEFAN

    17.2.2022 #1 Author

    Super, jedva cekam da odem da posetim!

    Odgovori

  • Jolanda

    17.2.2022 #2 Author

    Dosta će znaciti za turizam

    Odgovori

  • LUKA

    17.2.2022 #3 Author

    Bravo odlicna investicija

    Odgovori

  • Lelica

    17.2.2022 #4 Author

    Sve sto se gradi i pravi je dobra investicija u bilo kom mestu.

    Odgovori

  • Anna

    18.2.2022 #5 Author

    Kladovo ima odličan turistički položaj. Ima prijatnu klimu, Dunav, a u vlizini više arheoloških, kulturno istorijskih i verskih lokaliteta za obilazak. Priroda omogućava dug boravak napolju tako da izgradnja bazena može doneti samo veću vrednost ovom gradu i opštini.

    Odgovori

  • BOBICA

    26.6.2023 #6 Author

    To su zaista odlične vesti!

    Odgovori

  • DASHA

    8.12.2023 #7 Author

    Fenomenalno!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...