investicioni cilj usmeren na stabilne prinose u srednjem roku uz umeren investicioni rizik

Komisija za hartije od vrednosti izdala dozvolu za novi investicioni fond WVP Bond

BerzaInvesticijeNovacSrbijaVesti

14.10.2022 11:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Komisija za hartije od vrednosti izdala dozvolu za novi investicioni fond WVP Bond Komisija za hartije od vrednosti izdala dozvolu za novi investicioni fond WVP Bond
Na jučerašnjoj sednici Komisija za hartije od vrednosti je izdala dozvolu društvu za upravljanje otvorenim investicionim fondom sa javnom ponudom WVP Fund Management AD... Komisija za hartije od vrednosti izdala dozvolu za novi investicioni fond WVP Bond

Na jučerašnjoj sednici Komisija za hartije od vrednosti je izdala dozvolu društvu za upravljanje otvorenim investicionim fondom sa javnom ponudom WVP Fund Management AD Beograd za organizovanje i upravljanje tzv. UCITS fondom pod imenom WVP Bond.

Na srpskom tržištu kapitala pomenuto društvo posluje od jula 2017. godine kada je od Komisije i dobilo dozvolu za rad. WVP Bond će zapravo biti osmi otvoreni investicioni fond kojim to društvo upravlja u Srbiji.

Novi fond biće organizovan kao prihodni fond na neodređeno vreme čiji je investicioni cilj usmeren na stabilne prinose u srednjem roku uz umeren investicioni rizik. Valuta fonda je evro što znači da se uplate u fond, kao i isplate iz njega mogu vršiti – u evrima.

“UCITS” (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities) je otvoreni investicioni fond sa javnom ponudom. To znači da ulaže imovinu koju je prikupio  javnom ponudom investicionih jedinica, u prenosive hartije od vrednosti ili u drugu likvidnu finansijsku imovinu.

Posluje po načelu raspodele i umanjenja rizika ulaganja. Njegove se investicione jedinice, na zahtev imalaca jedinica, otkupljuju, posredno ili neposredno, iz imovine otvorenog investicionog fonda, piše u objašnjenju Komisije za hartije od vrednosti.  

  • MARKO7

    14.10.2022 #1 Author

    Pa bitno je da je dozvola izdata iskreno.

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.10.2022 #2 Author

    Bitno je da se ispostuje sve…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...