iako je mmf donekle smanjio prognozu

Brnabić: Stopa privrednog rasta Srbije i dalje visoka

NovacSrbijaVesti

13.10.2022 17:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Brnabić: Stopa privrednog rasta Srbije i dalje visoka Brnabić: Stopa privrednog rasta Srbije i dalje visoka
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u četvrtak da je i pored toga što je Međunarodni monetarni fond (MMF) donekle smanjio prognoziranu stopu... Brnabić: Stopa privrednog rasta Srbije i dalje visoka

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u četvrtak da je i pored toga što je Međunarodni monetarni fond (MMF) donekle smanjio prognoziranu stopu privrednog rasta Srbije za ovu godinu na 3,5 odsto, „to je i dalje prilično jak privredni rast u trenutnim okolnostima“.

„Volela bih da možemo da izguramo privredni rast ka stopi od četiri odsto, ali mi smo prošle godine imali privredni rast od 7,5 odsto, tako da je naša osnova jedna od najviših u Evropi“, kazala je Brnabić novinarima, prenela je Beta.

Smatra i da će Srbija po kumulativnom rastu, tokom tri godine krize, biti među najboljima u Evropi.

Dodala je da Srbija mora da se spremi za 2023. godinu, da obezbedi dalju finansijsku stabilnost i da nastavi projekte kapitalne infrastrukture.

„Planiramo da ostvarimo ciljeve iz plana ‘Srbija 2025’, da prosečna plata bude 900 evra, a prosečna penzija 400 evra“, rekla je Brnabić i dodala da će o tome više govoriti u ekspozeu.

 • Jovana24

  13.10.2022 #1 Author

  Jedino je visoka stopa drzanja ljudi u zabludi o nasem privrednom rastu

  Odgovori

 • GOCA BG

  16.10.2022 #2 Author

  Ovo sjajno zvuci.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...