inovacije i inovativno preduzetništvo

SPLET Tech konferencija prilika za sve koji žele da pokrenu novi ili unaprede postojeći biznis

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

12.10.2022 13:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

SPLET Tech konferencija prilika za sve koji žele da pokrenu novi ili unaprede postojeći biznis SPLET Tech konferencija prilika za sve koji žele da pokrenu novi ili unaprede postojeći biznis
SPLET Tech, regionalna konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu, u organizaciji dva projekta koje podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) – „Preduzmi ideju“... SPLET Tech konferencija prilika za sve koji žele da pokrenu novi ili unaprede postojeći biznis

SPLET Tech, regionalna konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu, u organizaciji dva projekta koje podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) – „Preduzmi ideju“ u realizaciji Inicijative „Digitalna Srbija“, i „Srbija Inovira“ koji sprovodi ICT HUB, održava se u sredu u MTS Dvorani.

Dva tima „Srbija Inovira“ i „Preduzmi ideju“ odlučila su da udruže snage u kreiranju prepoznatljive tehnološke konferencije koja će imati veliki uticaj kako na lokalni tako i na regionalni razvoj inovacionog ekosistema i kreiranje novih prilika za domaću privredu i društvo u celini, navodi se u saopštenju.

Na osam lokacija u MTS Dvorani, kroz različite formate, učesnici imaju priliku da se upoznaju sa svim aktuelnim temama iz oblasti gejminga, virtuelne realnosti, blokčejna, biotehnologije, veštačke inteligencije, medicine, i saznaju kako dobre ideje postaju uspešni preduzetnički poduhvati. Tokom trajanja programa, u izložbenom holu će se predstaviti pioniri inovacionog preduzetništva, a učesnici će moći na licu mesta da vide neke od inovacija razvijenih u Srbiji.

Prilikom najave konferencije Šenli Pinčoti (Shenley Pinciotti), direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj u USAID-u rekla je da su inovacije ključni element koji će razvoj Srbije podići na viši nivo.

„Tokom prethodne decenije, svedočili smo brzom rastu tehnološkog sektora u Srbiji, njegovih prihoda i izvoza. Međutim, ima još dosta posla u oblasti sistemske podrške potencijalu koji postoji kao i u oblasti korišćenja inovativnih rešenja i talenata za razvoj Srbije. Zato smo ova dva projekta koje zajednički sprovodimo, ‘Srbija inovira’ i ‘Preduzmi ideju’, tako osmislili da iskoriste inovativni potencijal koji Srbija ima, da gaje preduzetnički duh i da dovedu do više, bolje plaćenih radnih mesta. Želimo da stvorimo prilike za mlade i talentovane ljude da svoje aspiracije ostvare u Srbiji“, istakla je Pinčoti.

Od 2001. godine USAID je investirao više od 886 milliona dolara kako bi stimulisao ekonomski rast, ojačao pravni sistem i promovisalo demokratsko upravljanje u Srbiji.

Foto: Freepik.com

Direktorka projekta „Srbija Inovira“, Aleksandra Popović izjavila je da je SPLET Tech prilika za sve koji žele da pokrenu novi ili unaprede postojeći biznis, da od preko 70 govornika čuju savete i iskustva, uspešne, ali i one manje uspešne priče, kao i aktuelne tehnološke trendove koji će oblikovati ubrzani rast naše ekonomije.

„Ono što SPLET čini jedinstvenim događajem u Srbiji je i činjenica će posetiocima biti poklonjeni i NFT-evi sa ilustrovanim glavnim porukama konferencije“, rekla je Popović.

Među više od 70 govornika, nalaze se najpoznatija domaća i svetska imena. Posebno interesovanje vlada za javnu pitching sesiju na kojoj će učesnici saznati koliko je izazovno u kratkom roku ispričati sve o jednom startapu i koja su to pitanja koja se najčešće postavljaju osnivačima startapa na ovim sesijama.

„Ideja koja stoji iza SPLET konferencije jeste povezivanje svih aktera domaćeg ekosistema i dodatno podsticanje komunikacije i razmene ideja između njih. Nestandardna forma i program konferencije, pokriće veliki broj tema – od toga ‘Kako da znate da je vaša poslovna ideja prava?’ do ‘Kuda nas vodi digitalizacija u medicini?’, istakao je Nebojša Bjelotomić, direktor projekta „Preduzmi ideju“.

Zoran Vasiljev, CEO Centili Group, rekao je da različiti proizvodi na čijem razvoju rade timovi u IT kompanijama primenjuju se u drugim sferama i na taj način omogućavaju ubrzavanje procesa digitalizacije i primene inovativnih rešenja.

Domaća javnost će zahvaljujući SPLET Tech konferenciji imati priliku da dobije odgovore na sva pitanja iz oblasti inovacija i inovativnog preduzetništva i da bude deo nove tradicije inovacije, zaključuje se u saopštenju.

  • MAJA

    13.10.2022 #1 Author

    Korisnd stvari mogu ovde da se cuju

    Odgovori

  • Emilija

    13.10.2022 #2 Author

    Odlicno za pocetak!

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    14.10.2022 #3 Author

    Najzanimljivije mi je kada pomislim kako li su uložena sredstva za razvoj demokratije u Srbiji.

    Odgovori

  • LUKA

    16.10.2022 #4 Author

    Zanimljiv clanak

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...