u okviru fabrike u Požarevcu

Kompanija Bambi uložila 2,5 miliona evra u Centar za istraživanje i razvoj

SrbijaVesti

21.2.2024 17:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Bambi uložila 2,5 miliona evra u Centar za istraživanje i razvoj Kompanija Bambi uložila 2,5 miliona evra u Centar za istraživanje i razvoj
Kompanija Bambi predstavila je Centar za istraživanje i razvoj (R&D) u okviru fabrike u Požarevcu, koji je nastao sa idejom da okupi vrhunske tehnologe u potrazi... Kompanija Bambi uložila 2,5 miliona evra u Centar za istraživanje i razvoj

Kompanija Bambi predstavila je Centar za istraživanje i razvoj (R&D) u okviru fabrike u Požarevcu, koji je nastao sa idejom da okupi vrhunske tehnologe u potrazi za inovativnim recepturama, a u koji je uloženo 2,5 miliona evra.

Taj centar, kako je saopšteno, prostire se na 1.400 kvadrata funkcionalnog prostora, a sa radom je krenuo početkom 2023. godine, navodi se u saopštenju.

Ono po čemu je jedinstven jeste mini proizvodna linija koja omogućava veću fleksibilnost u razvoju novih proizvoda.

Kako ističe generalni direktor Bambija, Dragan Stajković, inovacije predstavljaju ključni element razvojne strategije kompanije.

„Danas ne možete biti lider na tržištu ukoliko istovremeno niste i lider u inoviranju. Upravo zato smo i otvorili R&D centar uz pomoć koga smo samo u poslednjem kvartalu prošle godine izašli sa čak četiri inovacije koje su nam potrebne zbog proširenja poslovanja, jer ove godine planiramo izvoz u 28 zemalja i na još jedan kontinent, Afriku“, rekao je Stajković.

Pored jedinstvenog Centra za R&D planirani su, kako je navedeno i radovi na proširenju infrastrukture, uvođenju novih tehnologija, automatizaciji pakovanja i dolasku novih linija, što je deo Master plana čija će realizacija doneti potpunu transformaciju kompanije. Samo tokom 2024. godine predviđena je investicija od blizu 12 miliona evra, što će biti najveća pojedinačna investicija u istoriji kompanije.

Dodaje se da će Bambi imati mogućnost da duplira ili čak triplira sadašnju proizvodnju i omogući snabdevanje centralne Evrope.

Direktor marketinga i Commex-a Ognjen Lazić rekao je da je prošla godina u odnosu na 2022. završena povećanjem neto prihoda od prodaje za 16 miliona evra i rastom od 15 odsto.

Planirano je, kako je navedeno i postavljanje solarnih panela u fabrici, kao i unapređenje energetske efikasnosti celokupne opreme i uvođenje hibridnih vozila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...