KONGRES ODOBRIO VEĆE ISPLATE IZ PAKETA FINANSIJSKE POMOĆI Umesto 600 dolara traže 2.000, odlučiće glasanje u Senatu

NovacSvetVesti

29.12.2020 15:04 Autor: Vladimir Jokanović 0

KONGRES ODOBRIO VEĆE ISPLATE IZ PAKETA FINANSIJSKE POMOĆI Umesto 600 dolara traže 2.000, odlučiće glasanje u Senatu KONGRES ODOBRIO VEĆE ISPLATE IZ PAKETA FINANSIJSKE POMOĆI Umesto 600 dolara traže 2.000, odlučiće glasanje u Senatu
Američki Kongres odobrio je pojačane isplate ugroženima pandemijom iz paketa finansijske pomoći koji je nedavno usvojen. Umesto 600 dolara, podsticajne isplate iznosiće 2.000 dolara,... KONGRES ODOBRIO VEĆE ISPLATE IZ PAKETA FINANSIJSKE POMOĆI Umesto 600 dolara traže 2.000, odlučiće glasanje u Senatu

Američki Kongres odobrio je pojačane isplate ugroženima pandemijom iz paketa finansijske pomoći koji je nedavno usvojen. Umesto 600 dolara, podsticajne isplate iznosiće 2.000 dolara, kao što je zahtevao predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump).

Odluka Kongresa, koja je izglasana dvotrećinskom većinom biće prosleđena u Senat, gde se očekuje da neće dobiti podršku republikanaca, bez obzira na to što iza predloga stoji Tramp, dok bi svi demokratski senatori trebalo da glasaju „za“, prenosi USA Today.

Prema rečima Čaka Šumera (Chuck Schumer) lidera demokratske manjine u Senatu, svi demokratski senatori zalažu se za povećanje hitne finansijske pomoći na 2.000 dolara, a predlog bi mogao da bude usvojen u sredu ukoliko ga ne bude blokirao nijedan republikanski senator. Republikanski senatori biće u dilemi da li da se ogluše na zahtev predsednika u poslednjim nedeljama njegovog mandata.

Tramp je tražio da se uplate odraslima povećaju na 2.000 dolara i na 4.000 dolara po paru. On je prvobitno odbio odluku Kongresa i Senata o isplati po 600 dolara, ali je nešto kasnije potpisao zakon kojim je predviđeno 900 milijardi dolara za finansijsku pomoć i 1.400 milijardi dolara za finansiranje troškova savezne vlade do septembra 2021. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...