KONTINUIRAN RAST STOPE NEZAPOSLENOSTI U EU Bez posla u avgustu 15,6 miliona ljudi

EUVesti

1.10.2020 12:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

KONTINUIRAN RAST STOPE NEZAPOSLENOSTI U EU Bez posla u avgustu 15,6 miliona ljudi KONTINUIRAN RAST STOPE NEZAPOSLENOSTI U EU Bez posla u avgustu 15,6 miliona ljudi
Stopa nezaposlenosti u evrozoni nastavila je u avgustu rast peti mesec uzastopno, dostižući nivo od 8,1 procenata prema sezonski prilagođenim podacima, saopštila je statistička... KONTINUIRAN RAST STOPE NEZAPOSLENOSTI U EU Bez posla u avgustu 15,6 miliona ljudi

Stopa nezaposlenosti u evrozoni nastavila je u avgustu rast peti mesec uzastopno, dostižući nivo od 8,1 procenata prema sezonski prilagođenim podacima, saopštila je statistička kancelarija Evropske unije, Evrostat.

Isti trend je zabeležen i u Evropskoj uniji, gde je nezaposlenost u avgustu porasla na 7,4 odsto, piše Tanjug.

Prema proceni evropskih statističara, u EU je u avgustu bez posla bilo 15,60 miliona muškaraca i žena. Od tog broja 13,18 miliona čine nezaposleni u evrozoni.

U odnosu na jul 2020, broj nezaposlenih u Uniji je porastao u avgustu za 238 hiljada. U evrozoni taj broj je tokom prošlog meseca uvećan za 251 hiljadu osoba.

  • kaćica

    19.4.2022 #1 Author

    Nadam se da ce se situacija popraviti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...