KORONA BACILA NA KOLENA NEMAČKE FABRIKE Pogoni zatvoreni, aktivnost minimalna

BerzaEUVesti

1.4.2020 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KORONA BACILA NA KOLENA NEMAČKE FABRIKE Pogoni zatvoreni, aktivnost minimalna KORONA BACILA NA KOLENA NEMAČKE FABRIKE Pogoni zatvoreni, aktivnost minimalna
Nemački proizvodni sektor, zavisan od izvoza, zabeležio je u martu najveći pad aktivnosti u poslednjih gotovo 11 godina jer je pandemija korona virusa primorala... KORONA BACILA NA KOLENA NEMAČKE FABRIKE Pogoni zatvoreni, aktivnost minimalna

Nemački proizvodni sektor, zavisan od izvoza, zabeležio je u martu najveći pad aktivnosti u poslednjih gotovo 11 godina jer je pandemija korona virusa primorala proizvođače na zatvaranje pogona u najvećoj evropskoj ekonomiji, pokazuje istraživanje londonske kompanije IHS Markit.

Indeks menadžera nabavke (PMI) u proizvodnom sektoru, koji čini oko jedne petine nemačke ekonomije, pao je na 45,4 poena što je ispod prethodno objavljenog preliminarnog podatka IHS Markita o martovskoj vrednosti indeksa od 45,7 poena, i znatno niže od februarskog nivoa od 48 poena, prenosi Rojters. Pokazatelj ispod 50 poena ukazuje na smanjenje aktivnosti.

Ovo je najoštriji pad fabričke proizvodnje u Nemačkoj od aprila 2009. godine, kada je rasplamsala globalna finansijska kriza dovela do naglog pada investicija u čitavoj industriji, uključujući i proizvođače automobila i mašinske opreme.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...