KORONA SE NE PREDAJE Rekordni brojevi novozaraženih u svetu, najkritičnije u SAD, Brazilu i Meksiku

SvetVesti

24.7.2020 10:34 Autor: Ljiljana Begović 1

KORONA SE NE PREDAJE Rekordni brojevi novozaraženih u svetu, najkritičnije u SAD, Brazilu i Meksiku KORONA SE NE PREDAJE Rekordni brojevi novozaraženih u svetu, najkritičnije u SAD, Brazilu i Meksiku
Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je u protekla 24 sata registrovano 247.000 novih slučajeva Covid- 19, čime je ukupan broj zaraženih premašio 15,7... KORONA SE NE PREDAJE Rekordni brojevi novozaraženih u svetu, najkritičnije u SAD, Brazilu i Meksiku

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je u protekla 24 sata registrovano 247.000 novih slučajeva Covid- 19, čime je ukupan broj zaraženih premašio 15,7 miliona. Najkritičnije je i dalje u Severnoj i Južnoj Americi.

Brazil, Kolumbija i Meksiko ponovno  beleže rekordne brojke novih slučajeva zaraze i umrlih od korona virusa, ali zaraženi brazilski predsednik Žair Bolsonaro (Jair Bolsonaro) i dalje prkosi merama te bez maske u blizini svoje rezidencije razgovara s prolaznicima. Brazil je za poslednja 24 sata zabeležio skoro 60.000 novih slučajeva. Ukupan broj zaraženih je gotovo 2,3 miliona i ima više od  84.000 umrlih.

Kolumbija zabeležila rekordan broj mrtvih u danu, Meksiko rekordan broj zaraženih

Kolumbija je zabeležila 315 smrtnih slučajeva u samo jednom danu, što je rekordan broj za tu zemlju od početka epidemije. Gradonačelnica Bogote Klaudija Lopez (Claudia Lopez) pooštrila je mere u glavnom gradu Kolumbije, u kojem su bolnice na rubu pucanja, jer su kreveti zauzeti 91 posto.

Meksiko ima 8.438 novih slučajeva zaraze što je rekordna brojka od početka epidemije. Zemlja sada ima ukupno 370.712 potvrđenih slučajeva i 41.908 umrlih, od kojih 718 u zadnja 24 sata. Meksiko je četvrta zemlja na svetu po broju umrlih, nakon SAD, Brazila i Velike Britanije.

Foto: Tanjug/AP

Tramp odložio konvenciju, u Boliviji odloženi izbori

Predsednik SAD  Donald Tramp (Donald Trump) otkazao je konvenciju Republikanske stranke na Floridi koja je trebalo da bude održana sledećeg meseca. „Nije vreme za to“, rekao je Tramp i dodao da će održati govor, ali u drugačijoj formi. On je na brifingu u Beloj kući rekao da je glavni razlog za takvu odluku bezbednost. U SAD ukupan broj potvrđenih slučajeva najveći je u svetu i iznosi 4.169.991, umrlo je  147.333.

Opšti izbori u Boliviji odloženi su za 18. oktobar zbog epidemije virusa Covid-19, saopštio je predsednik Izborne komisije te zemlje. Izbori je trebalo da se održe 6. septembra, međutim, odloženi su zbog bezbednosti birača, piše Reuters pozivajući se na Tanjug. To je već drugi put da se izbori odlažu, jer je trebalo da se održe u maju ove godine. „Izbori zahtevaju najveće moguće bezbednosne mere kako bi se zaštitilo zdravlje Bolivijaca“, rekao je predsednik  Salvador Romero.

Foto: Tanjug/AP

Nova žarišta u Italiji, zatvaraju se škole u Južnoj Africi

U Italiji ponovo raste broj novih slučajeva i, prema poslednjim podacima, prvi put u poslednjih mesec dana povećan je za više od 300, a širom zemlje identifikovana su nova žarišta. Vlada planira da prduži vanredno stanje do 31. oktobra.

Južnoafrički predsednik Siril Ramafoza, najavio je da će državne škole biti zatvorene u naredne četiri nedelje, javlja Reuters. Broj potvrđenih slučajeva obolelih od Covid-19 u Južnoj Africi premašio je 400.000, pa je Ramafoza istakao da je važno postići da i škole ne postanu pogodna mesta za širenje zaraze.

Prvi smrtni slučaj u Ugandi

U Ugandi je zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica korona virusa, navedeno je u objavi Ministarstva zdravlja. Navodi se da je preminula 34-godišnja žena koja je hospitalizovana zbog upale pluća. Dodaje se da je 30 ljudi koji su sa njom bili u kontaktu stavljeno u karantin, a u toku je praćenje ostalih kontakata. U Ugandi je do sada potvrđeno 1.079 slučajva korona virusa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...