KRIZA VLADE U ITALIJI ZBOG PODELE EVROPSKIH MILIJARDI Renci povlači ministre nezadovoljan planom obnove

EUNovacVesti

14.1.2021 11:34 Autor: Vladimir Jokanović 0

KRIZA VLADE U ITALIJI ZBOG PODELE EVROPSKIH MILIJARDI Renci povlači ministre nezadovoljan planom obnove KRIZA VLADE U ITALIJI ZBOG PODELE EVROPSKIH MILIJARDI Renci povlači ministre nezadovoljan planom obnove
Bivši italijanski premijer Mateo Renci (Matteo Renzi) najavio je da će povući svoju stranku „Živa Italija“ iz vladajuće koalicije, odnosno da će dvojica njegovih... KRIZA VLADE U ITALIJI ZBOG PODELE EVROPSKIH MILIJARDI Renci povlači ministre nezadovoljan planom obnove

Bivši italijanski premijer Mateo Renci (Matteo Renzi) najavio je da će povući svoju stranku „Živa Italija“ iz vladajuće koalicije, odnosno da će dvojica njegovih ministara podneti ostavke. To bi značilo da bi vlada pala, jer bi ostala bez parlamentarne većine.

Podrška Rencijeve stranke bila je presudna za opstanak koalicije koju su vodili antisistemski pokret „Pet zvezdica i Demokratska stranka levog centra“, prenosi CNBC. Premijer Đuzepe Konte (Giusepe Conte) izjavio je da se nada da Renci neće povući svoje ministre iz kabineta u jeku tekuće zdravstvene krize.

Najnovije neslaganje političkih stranaka u Italiji izazvano je planom za raspodelu novca iz kriznog finansijskog paketa EU. Renci je ranije zapretio napuštanjem vlade, jer nije zadovoljan planovima Kontea o tome kako će se trošiti milijarde evra koje je EU namenila za pomoć privredi.

Renci je pretio da će njegova stranka napustiti Vladu nezadovoljan planovima premijera Kontea o tome kako se troše milijarde evra Evropske unije za pomoći privredi, prenosi Al Jazeera.

Vlada je ranije usvojila „Plan obnove“ i detaljno predvidela ulaganje ukupno 209 milijardi evra, koje će povući od EU na ime evropske finansijske podrške ekonomskom oporavku od posledica pandemije. Prognozirani pad BDP Italije u 2020. godini iznosi 10 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...