LAKŠI PUT DO POTVRDA I DOKUMENATA Registracija na eUprava omogućava ulaz na sve državne portale

Hi-techIzdvajamoSrbijaVesti

8.6.2020 12:56 Autor: Ljiljana Begović 0

LAKŠI PUT DO POTVRDA I DOKUMENATA Registracija na eUprava omogućava ulaz na sve državne portale LAKŠI PUT DO POTVRDA I DOKUMENATA Registracija na eUprava omogućava ulaz na sve državne portale
Kancelarija za IT i eUpravu postala je prva institucija koja je upisana u Registar pružalaca usluga elektronske identifikacije i šema elektronske identifikacije u Srbiji... LAKŠI PUT DO POTVRDA I DOKUMENATA Registracija na eUprava omogućava ulaz na sve državne portale

Kancelarija za IT i eUpravu postala je prva institucija koja je upisana u Registar pružalaca usluga elektronske identifikacije i šema elektronske identifikacije u Srbiji što znači da kada se korisnik jednom registruje na eUpravi, ne mora ponovo i na ePorezi.

„To znači da građani Republike Srbije i strani državljani kojima je odobren stalni boravak u Republici Srbiji uskoro neće morati da pamte brojne lozinke za korišćenje usluga elektronske uprave na različitim državnim portalima (CROSO, ePorezi, APR, LPA…), niti će morati zasebno da se prijavljuju i registruju za svaki od pojedinačnih portala i veb prezentacija. Dovoljno je da se elektronski identifikuju na Portalu eUprava“, kaže se u saopštenju Kancelarije.

Foto: Pixabay.com

Različite šeme elektronske identifikacije eid.gov.rs, dostupne su korisnicima Portala eUprava, ali i svim drugim državnim portalima koji izvrše integraciju sa sistemom elektronske identifikacije Kancelarije za IT i eUpravu.

Do sada je to uradilo Ministarstvo zdravlja sa svojim Portalom eZdravlje.

U saopštenju se objašnjava da je elektronska identifikacija na Portalu eUprava moguća sa različitim nivoima pouzdanosti, osnovnim nivoom pouzdanosti korišćenjem korisničkog naloga i šifre, srednjim nivoom pouzdanosti pomoću dvofaktorske autentikacije korišćenjem aplikacije na mobilnom telefonu ili tabletu, ili visokim nivoom pouzdanosti korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata, prenosi Tanjug.

Tagovi
SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...