Vrednost radova procenjena na 19 miliona dinara bez PDV-a

Leskovac pravi „Siluetu“ – spomenik u čast tekstilnoj industriji

SrbijaVesti

5.10.2023 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Leskovac pravi „Siluetu“ – spomenik u čast tekstilnoj industriji Leskovac pravi „Siluetu“ – spomenik u čast tekstilnoj industriji
Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac raspisala je tender za izgradnju čelične strukture sa LED osvetljenjem – pilona na centralnom gradskom trgu u tom... Leskovac pravi „Siluetu“ – spomenik u čast tekstilnoj industriji

Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac raspisala je tender za izgradnju čelične strukture sa LED osvetljenjem – pilona na centralnom gradskom trgu u tom gradu. Vrednost radova procenjena je na 19 miliona dinara, bez PDV-a.

Izgradnja pilona na na centralnom gradskom trgu je sastavni deo usvojenog urbanističkog projekta za izgradnju centralnog gradskog trga, a prijave za tender otvorene su do 24. oktobra, objavila je eKapija.

Nakon završetka radova na podestu za pilon, kao jednom od elemenata trga u jugoistočnom delu, raspisan je konkurs za idejno rešenje pilona. Pobedničko rešenje konkursa je rad pod nazivom „Silueta“.

Inspirisana zlatnim dobom grada, kada je tekstilna industrija bila u procvatu, ‘Silueta’ nastoji da oslika apstraktni prikaz tkanine koja se slobodno izdiže u prostoru. Ovaj pilon predstavlja omaž tom vremenu, s nadom da će inspirisati buduće naraštaje na ponovni društveni razvoj i socijalni napredak i prosperitet“, stoji u tenderskoj dokumentaciji na koju se poziva eKapija.

Glavnu strukturu ovog pilona čine centralni čelični stub sa integrisanim LED osveljenjem i aluminijumska obloga čelične konstrukcije obavijena oko stuba. Svojim sadržajem, kako stoji u pozivu potencijalnim ponuđačima, ima nameru da edukuje i nadahne novu generaciju i buduće naraštaje.

  • Sindi

    5.10.2023 #1 Author

    Potpuno bespotrebno bacanje para

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...