U SRBIJI JAKO MALO POLJOPRIVREDNIKA GAJI REN, IAKO JE ISPLATIV

Liči na korov, ali retki uzgajivači sjajno zarađuju na ovoj biljci

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

3.5.2021 19:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Liči na korov, ali retki uzgajivači sjajno zarađuju na ovoj biljci Liči na korov, ali retki uzgajivači sjajno zarađuju na ovoj biljci
Prilika za dobru zaradu ako se odlučite za uzgajanje biljaka jeste ren – tvrde oni koji su se usudili da pokrenu proizvodnju i prodaju. ... Liči na korov, ali retki uzgajivači sjajno zarađuju na ovoj biljci

Prilika za dobru zaradu ako se odlučite za uzgajanje biljaka jeste ren – tvrde oni koji su se usudili da pokrenu proizvodnju i prodaju.  Od same biljke, koja inače izgledom podseća na običan korov, može da se zaradi za pristojan život, ali zapravo prava prilika za zaradu jeste u gotovim proizvodima od rena, pišu Novosti. 

Od jednog hektara dobije se 5.000 kilograma korena. Kada se preradi i prepakuje u teglice, ren na inostranom tržištu dostiže cenu i do dva evra za sto grama, što čini da se sva proizvodnja i radna snaga ispati. To se pokazalo kao bolji posao od voćarstva, maline i kajsije, koje su postale neizvesne što se tiče roda i zarade. Od 35 ari može se računati na prinos od oko 2.000 kilograma.

Koliko god da nema mnogo proizvođača rena, tržište Srbije je malo i najbolja varijanta za zaradu jeste kada proizvođač dogovori siguran izvoz.  Proizvod je tražen i na evropskom, ali i na ruskom tržištu. Ali, moraju se poštovati određeni standardi, jer na stranom tržištu traže samo prvu klasu, dužine 25 centimetara, dva centimetra debljine, pravilnog oblika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...