LIČI NA VELIKU DEPRESIJU Rekordan broj nezaposlenih u SAD

SvetVesti

26.3.2020 15:38 Autor: Julijana Vincan 0

LIČI NA VELIKU DEPRESIJU Rekordan broj nezaposlenih u SAD LIČI NA VELIKU DEPRESIJU Rekordan broj nezaposlenih u SAD
Više od tri miliona Amerikanaca podnelo je prošle sedmice zahtev za dobijanje naknade za nezaposlenost, što je najveći broj ikada u jednoj nedelji, pokazuju... LIČI NA VELIKU DEPRESIJU Rekordan broj nezaposlenih u SAD

Više od tri miliona Amerikanaca podnelo je prošle sedmice zahtev za dobijanje naknade za nezaposlenost, što je najveći broj ikada u jednoj nedelji, pokazuju novi podaci američkog Ministarstva za rad.

Ovo je samo jedan od prvih poražavajućih pokazatelja o ekonomskim posledicama pandemije korona virusa, zbog koje život u SAD zamire brže nego što državna statistika može da isprati, piše Njujork Tajms, a prenosi Tanjug.

Pre samo tri nedelje, jedva da se za naknadu javilo 200.000 ljudi bez posla, što je bio istorijski najniži broj. Tokom pola veka, od kada se u državi prati evidencija o prijavama za primanje naknade za nezaposlenost, najveći iznos podnetih zahteva u jednoj nedelje bilo je ispod 700.000.

„U celoj istoriji dostavljanja ovih zahteva nikada nije bilo ni približno nečeg ovakvog“, istakao je Ben Herzon, izvršni direktor IHS Markita, firme za poslovne podatke i analitiku.

On upozorava da bi najgore tek moglo da sledi, dodajući da očekuje sličan broj sledećeg četvrtka, kada Ministarstvo rada bude objavilo novi nedeljni izveštaj o prijavama za naknadu po osnovu nezaposlenosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...