kupovina 50.000 stanova do kraja decenije

Lloyds Banking Group širi svoj biznis sa nekretninama

BiznisBolji posaoFirme u fokusuInvesticijeNovacSvetU fokusuVesti

20.8.2021 16:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Lloyds Banking Group širi svoj biznis sa nekretninama Lloyds Banking Group širi svoj biznis sa nekretninama
Lloyds Banking Group, najveći britanski hipotekarni zajmodavac, namerava da kupi 50.000 stanova do kraja decenije, objavio je Financial Times, a prenosi This is Money. Bankarski... Lloyds Banking Group širi svoj biznis sa nekretninama

Lloyds Banking Group, najveći britanski hipotekarni zajmodavac, namerava da kupi 50.000 stanova do kraja decenije, objavio je Financial Times, a prenosi This is Money.

Bankarski gigant lansirao je Citra Living prošlog meseca kako bi zadovoljio rastuću potražnju za privatnim stanovima za iznajmljivanje širom zemlje, ali FT smatra da je ovaj potez motivisan potrebom da se diverzifikuju izvori prihoda.

Na listi, koja se nalazi na njihovoj veb stranici, postavljen je interni oglas za posao od Citra Living-a u kojem se navode neki dugoročni ciljevi, uključujući ‘strateški izazov’ posedovanja 10.000 nekretnina do kraja 2025. godine, a još 40.000 stiže do 2030. godine. Time bi postala veća kompanija od Graingera, najvećeg privatnog stanodavca u zemlji, i dala bi joj procenjeni bilans od četiri milijarde funti i 300 miliona funti dobiti pre oporezivanja.

Kompanija je kupila 45 stanova u razvojnoj zgradi Fletton House u Piterborou, a cilj je da kupi 400 domova ove godine, a nakon toga još toliko 2022. godine. 

„Citra bi mogla razmotriti mogućnosti spajanja i preuzimanja (spajanja i akvizicije) i/ili strateška udruživanja kako bi mu pomogla da postigne ciljeve“, dodali su u oglasu.

Nekada je banka bila oprezna u pogledu potencijala nove divizije, a šef finansija Vilijam Čalmers (Villiam Chalmers) napomenuo je da bi širenje na privatno tržište iznajmljivanja bilo „ograničeno dok istražuju to područje“.

Nekoliko velikih grupa za upravljanje fondovima i osiguranika ušlo je na privatno tržište iznajmljivanja poslednjih godina, uključujući Legal & General i M&G.

Akcije Lloyds Banking Group u četvrtak su okončale trgovanje za 1,9 odsto, što je pad od 43,8 poena, piše This is Money.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...