povećanje cena od 10 do 25 odsto

Poskupljuju pojedini biznis paketi Microsofta

Hi-techLifestyleSvetVesti

20.8.2021 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Poskupljuju pojedini biznis paketi Microsofta Poskupljuju pojedini biznis paketi Microsofta
Kompanija Microsoft povećava cene paketa popularnih proizvoda za pojedine servise nekih verzija Microsoft 365, za 10 do 25 odsto. Ovaj potez je prva „značajna“... Poskupljuju pojedini biznis paketi Microsofta

Kompanija Microsoft povećava cene paketa popularnih proizvoda za pojedine servise nekih verzija Microsoft 365, za 10 do 25 odsto.

Ovaj potez je prva „značajna“ promena troškova koju je kompanija sprovela od pokretanja Office 365 pre jedne decenije, objavljeno je u četvrtak. Softverski gigant dodao je više od dvadeset novih aplikacija u paket proizvoda od svog prvog predstavljanja, uključujući Teams, alat za saradnju na radnom mestu koji je postao popularan tokom pandemije.

„Ove ažurirane cene odražavaju povećanu vrednost koju smo isporučili našim klijentima u poslednjih 10 godina“, rekao je Jared Spataro, korporativni potpredsednik za Microsoft 365. Promena će stupiti na snagu 1. marta 2022. godine i neće uključivati obrazovne i potrošačke proizvode.

Različiti paketi će videti različita povećanja cena. Microsoft 365 Business Basic plan skočiće 20 odsto na šest dolara po korisniku, dok će vrhunska verzija paketa doživeti skok na 36 dolara po korisniku sa 32 dolara, prenosi Bloomberg.

Microsoft je ovaj potez opravdao isticanjem tri ključna područja u kojima su njegovi proizvodi napredovali: komunikacija i saradnja, bezbednost i usklađenost, AI i automatizacija. Kompanija je takođe objavila da dodaje neograničene mogućnosti pozivanja za timove, kako bi se korisnicima omogućilo da se pridružuju sastancima sa praktično bilo kog uređaja, bez obzira na lokaciju.

Deonice Microsofta porasle su u četvrtak za dva odsto, dostigavši rekordni dnevni nivo od 297,35 dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...