partnerstvo sa kompanijom McKenzie Intelligence Services

Lloyds stvara najnaprednije tržište osiguranja na svetu

BerzaNovacSvetVesti

27.8.2021 20:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Lloyds stvara najnaprednije tržište osiguranja na svetu Lloyds stvara najnaprednije tržište osiguranja na svetu
Londonski Lloyds ušao je u dvogodišnje partnerstvo sa tehnološkom kompanijom za inovacije iz sektora osiguranja McKenzie Intelligence Services (MIS). Novi ugovor će Lloyds-ovom tržištu... Lloyds stvara najnaprednije tržište osiguranja na svetu

Londonski Lloyds ušao je u dvogodišnje partnerstvo sa tehnološkom kompanijom za inovacije iz sektora osiguranja McKenzie Intelligence Services (MIS). Novi ugovor će Lloyds-ovom tržištu omogućiti pristup višestrukim izvorima podataka, uključujući satelitske snimke, putem MIS -ove platforme Global Events Observer (GEO), a ima za cilj da pomogne učesnicima na tržištu da brže donose odluke o potraživanjima i plaćanjima za korisnike, prenosi Insurance Times.

Partnerstvo teži da podrži budućnost na Lloyds Blueprint Two, koji detaljno opisuje planove za izgradnju najnaprednijeg tržišta osiguranja u digitalnom i tehnološkom smislu.

Šef tržišta u Lloyds –u, Partik Tijernan (Patrick Tiernan), izjavio je: „Zaista nam je drago što imamo partnerstvo sa MIS -om. Ugovor pruža Lloyds-ovom tržištu geoprostorne podatke (specifične lokacije), koji će nam omogućiti da bolje služimo svojim klijentima , pre svega brže i efikasnije.

Prema njegovim rečima, kompanija je  krenula u stvaranje najnaprednijeg tržišta osiguranja na svetu, a ovo partnerstvo je još jedan korak ka tom cilju.

Platforma stoga može tržištu Lloyds-a omogućiti pristup analizi globalnih opasnosti u realnom vremenu, poput oluja, požara i poplava.

GEO je sufinansirala i odobrila Evropska svemirska agencija (ESA).

Izvršni direktor MIS –a, Forbs Mekenzie (Forbes McKenzie), istakao je: „Naše učešće u poslednje dve godine u Lloyds-ovom programu Budućnost omogućilo nam je neuporediv uvid u to kako naša tehnologija može doprineti čitavom lancu vrednosti osiguranja. Želeli bismo da se zahvalimo Lloyds-u na prilici i neizmerno smo zahvalni ESA-i na sufinansiranju i odobrenju GEO platforme.”

Inženjer poslovnih aplikacija u ESA –i, Volker Šumaher (Volker Schumache), dodao je da je GEO projekat odličan primer onoga što se može postići ako se globalno dostupno prikupljanje informacija o satelitskoj opservaciji zemlje automatizuje i iskoristi.

„Ovo će u kombinaciji sa zemaljskim geoprostornim podacima pomoći u isporuci inovativne usluge, zasnovane na kupcima, na Lloyds-ovom tržištu, naglasio je Šumaher.

„Kroz naš program za poslovne aplikacije podržavamo kompanije čije poslovanje„ pokreće prostor “radi poboljšanja svakodnevnih aktivnosti i zadovoljavanja stvarnih potreba tržišta, objasnio je on, a piše Insurance Times.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...