Istraživačka misija

Lufthansa krenula u najduži let u istoriji Nemačke

BiznisEUTurizamVesti

1.2.2021 08:57 Autor: Julijana Vincan 0

Lufthansa krenula u najduži let u istoriji Nemačke Lufthansa krenula u najduži let u istoriji Nemačke
Nemačka avio-kompanija Lufthansa krenula je u nedelju u najduži let bez stajanja u nemačkoj vazduhoplovnoj istoriji, iz Hamburga do Folklandskih ostrva, što je let... Lufthansa krenula u najduži let u istoriji Nemačke

Nemačka avio-kompanija Lufthansa krenula je u nedelju u najduži let bez stajanja u nemačkoj vazduhoplovnoj istoriji, iz Hamburga do Folklandskih ostrva, što je let dug 13.700 kilometara, i trebalo bi da traje 15 sati i 35 minuta.

Na letu u vojnu bazu Mount Pleasant su istraživači iz nemačkog Instituta Alfred Wegener i nova posada nemačkog istraživačkog ledolomca, Polarstern. Kada sleti na Folklandska ostrva, posada će se ukrcati na ledolomac i provesti dva meseca na antarktičkom Vedelovom moru, sakupljajući podatke za klimatske prognoze.

U normalnim vremenima posada bi putovala preko Argentine ili Južnoafričke Republike na Antarktiku, ali zbog pandemije korona virusa, redovni letovi ne dolaze u obzir, prenosi SeeBiz.

Stjuardesa u avionu
Foto: Tanjug/AP

Dok Lufthansa leti svoj najduži let, većina avio-prevoznika traži način da preživi. Naime, posle rekordne 2019. godine, u prošloj godini broj prevezenih putnika u avio-saobraćaju smanjen je sa 4,5 milijardi na 1,8 milijardi.

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj procenila je da će gubici avio-kompanija u prošloj godini biti veći od sto milijardi evra.

Pitanje održivog poslovanja postavilo se i pred avio-kompanije u regionu. Vlada Crne Gore je donela odluku da ugasi nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlines, i da osnovu sasvim novu avio-kompaniju ToMontenegro.

Vlada Srbije je otkupila većinski paket akcija nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia, dok je hrvatska vlada, uz odobrenje Evropske komisije, odobrila finansijsku pomoć Croatia Airlines od 11,7 miliona evra.

Air SERBIA a.d. Beograd

JURIJA GAGARINA 12, Beograd-Novi Beograd, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
356.786.129,76 (2019)
Broj zaposlenih:
1.439 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...