MAD HEAD GAMES SADA IMA STRANOG VLASNIKA Bogata Embracer grupacija kupila srpski gejmerski studio

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

19.11.2020 16:11 Autor: Marko Miladinović 0

MAD HEAD GAMES SADA IMA STRANOG VLASNIKA Bogata Embracer grupacija kupila srpski gejmerski studio MAD HEAD GAMES SADA IMA STRANOG VLASNIKA Bogata Embracer grupacija kupila srpski gejmerski studio
U najnovijem talasu akvizicija koji je obuhvatio preuzimanje čak 13 gejmerskih kompanija iz čitavog sveta, Embracer Group je postala vlasnica i novosadskog studija Mad... MAD HEAD GAMES SADA IMA STRANOG VLASNIKA Bogata Embracer grupacija kupila srpski gejmerski studio

U najnovijem talasu akvizicija koji je obuhvatio preuzimanje čak 13 gejmerskih kompanija iz čitavog sveta, Embracer Group je postala vlasnica i novosadskog studija Mad Head Games.

Zahvaljujući akviziciji 100 procenata Mad Head Games doo Novi Sad, ovaj studio je sada deo velike porodice kompanija iz domena zabave i video igara, poput THQ Nordic, Koch Media, Saber i Gunfire Games

Kako se kaže u zvaničnom saopštenju, Mad Head Games će nastaviti da postoji i posluje pod svojim imenom, i nastaviti da radi na sopstvenim projektima ali i poznatim franšizama.

“Nakon što smo godinama pratili uspeh Mad Head Games u radu na ‘casual’ avanturama, impresivno je bilo pratiti ih kada su se proširili i na premium naslove. Oni su svestrana ekipa sposobna da radi i na AAA sadržajima, sa potencijalom da postanu jedan od vodećih svetskih developera”, istakao je Metju Karč, CEO Saber Interactive i direktor upravnog odbora švedske Embracer Group.

Ova akvizicija će doneti finansijsku stabilnost kompaniji i šansu da se dodatno pozicionira na globalnom tržištu video igara. S druge strane, biće ojačano prisustvo Embracer kompanije u istočnoj Evropi.

Menadžment kompanije i tim od 130 zaposlenih se neće menjati, i ostaje i dalje pod vođstvom tri člana koji su inicijalno i osnovali Mad Head Games.

Embracer Group je krovna kompanija za nekoliko biznisa koji rade na razvoju i izdavanju PC, konzolnih i mobilnih igara za svetsko gejming tržište. U njihovom bogatom katalogu nalazi se preko 190 franšiza: Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency and World War Z i brojne druge.

Najpopularniji naslovi nastali pod krovom Mad Head Games su Adam Wolfe, Mystery Case Files, Dark Parables, Pagan Online.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...