MAĐARSKA OTVORILA SVE GRANIČNE PRELAZE ZA DRŽAVLJANE SRBIJE, bez testa i karantina

IzdvajamoSrbijaVesti

25.5.2020 10:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

MAĐARSKA OTVORILA  SVE GRANIČNE PRELAZE ZA DRŽAVLJANE SRBIJE, bez testa i karantina MAĐARSKA OTVORILA  SVE GRANIČNE PRELAZE ZA DRŽAVLJANE SRBIJE, bez testa i karantina
Državljani Srbije i Mađarske od ponedeljka, 25, maja u 10 sati mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje, bez karantina, izjavio je mađarski... MAĐARSKA OTVORILA  SVE GRANIČNE PRELAZE ZA DRŽAVLJANE SRBIJE, bez testa i karantina

Državljani Srbije i Mađarske od ponedeljka, 25, maja u 10 sati mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje, bez karantina, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

„Danas ćemo omogućiti državljanima Srbije i Mađarske da mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje“, rekao je Sijarto na konferenciji za medije nakon sastanka na graničnom prelazu Reske sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom.

Sijarto je rekao da se Vlada Mađarske odlučila na taj korak nakon što je Vlada Srbije u petak donela odluku da naši i strani državljani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina.

Dodao je da će državljani Srbije i Mađarske moći da slobodno da uđu u Mađarsku na svih devet graničnih prelaza.

„To će doprineti da naši ekonomski odnosi dobiju novi uzlet“, dodao je Sijerto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...