Iznenadni sunovrat velikih fudbalskih klubova se nastavlja

Manchester United i Juventus beleže pad akcija, Anjeli pominje i Crvenu Zvezdu

EUVesti

21.4.2021 16:11 Autor: Marko Miladinović 5

Manchester United i Juventus beleže pad akcija, Anjeli pominje i Crvenu Zvezdu Manchester United i Juventus beleže pad akcija, Anjeli pominje i Crvenu Zvezdu
Berze u Milanu i Njujorku zabeležile su oštar pad vrednosti akcija dva giganta evropskog fudbala, usled afere oko kreiranja Superlige, koja od vikenda naovamo... Manchester United i Juventus beleže pad akcija, Anjeli pominje i Crvenu Zvezdu

Berze u Milanu i Njujorku zabeležile su oštar pad vrednosti akcija dva giganta evropskog fudbala, usled afere oko kreiranja Superlige, koja od vikenda naovamo zaokuplja sve svetske medije.

 Akcije kluba Manchester United prvo su u ponedeljak skočile za 6,74 odsto, kada je na trenutak barem izgledalo da će planovi o kreiranju nove fudbalske lige rezervisane isključivo za najbogatije klubove biti i ostvarena. Međutim, samo 24 sati kasnije situacija se u potpunosti preokrenula i akcije su pale za šest odsto, pa i dalje nastavljaju započeti silazni trend.

S druge strane, Juventus se na Milanskoj berzi kotira za čak 12 odsto manje u odnosu na dan ranije, ali ovaj klub iz Torina dodatno potresa i najava njegovog predsednika i predstavnika porodice koja raspolaže najvećim valsničkim udelom, Andree Anjelija (Andrea Agnelli) da će stupiti sa mesta predsednika.

Anjeli je u obraćanju medijima priznao da od nove lige “očigledno neće biti ništa”, iako i dalje smatra da je to bila “prelepa ideja, koja prepoznaje želje mladih navijača”. Osim što je dao ostavku na mesto predsednika Juventusa, Anjeli je izašao i iz mlade organizacije European Clubs’ Association, koja stoji iza celog projekta Superlige. U isto vreme, predsedavajući UEFA Slovenac Aleksander Čeferin, čak je nazvao Anjelija “zmijom i lažovom”, neposredno po proglašenju pobune najvećih klubova u Evropi, prenosi BBC.

Objašnjavajući razloge za formiranje Superlige, odlazeći predsednik Juventusa u jednom trenutku je spomenuo i srpskog šampiona Crvenu Zvezdu zajedno sa drugim istočnoevropskim velikanima fudbala, koji su “ispali iz trke za TV prava jer pripadaju manjim tržištima”.

  • Maja

    21.4.2021 #1 Author

    Na berzi i u kladionicama nikad vece kvote za Zvezdu

    Odgovori

  • Snežana

    21.4.2021 #2 Author

    Sve je trenutno u sunovratu nazalost,pa i sport.

    Odgovori

  • Mara

    21.4.2021 #3 Author

    Nešto ozbiljno se sprema

    Odgovori

  • Irina

    21.4.2021 #4 Author

    sto drugi klubovi pored te super lige da bidu potisniti i u drugom planu odakle dolaze kvalitetni igraci na pocetku karijere ne treba praviti takvu distinkciju

    Odgovori

  • MadMax

    23.4.2021 #5 Author

    Obično u negativnom kontekstu!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...