vlasnik tesle želi da prekine sve odnose sa ovom saveznom državom zbog selidbe

Mask prodaje kuću u Kaliforniji za skoro 32 miliona dolara

LifestyleLuksuzSvetVesti

13.10.2021 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Mask prodaje kuću u Kaliforniji za skoro 32 miliona dolara Mask prodaje kuću u Kaliforniji za skoro 32 miliona dolara
Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) smanjio je cenu ponude kalifornijske vile koju prodaje, jer vlasnik Tesle želi da prekine sve odnose sa tom državom... Mask prodaje kuću u Kaliforniji za skoro 32 miliona dolara

Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) smanjio je cenu ponude kalifornijske vile koju prodaje, jer vlasnik Tesle želi da prekine sve odnose sa tom državom zbog selidbe.

Kuća izvršnog direktora kompanije za proizvodnju električnih automobila, površine 16.000 kvadratnih metara, ponuđena je za 31,99 miliona dolara, što je manje za oko 5,5 miliona dolara u odnosu na prethodnu cenu, objavljenoj na listi Zilou, prenosi Bloomberg.

Mask, čiji je konto na računu veći od 225 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera , tvitovao je u junu da je odlučio da proda kuće u svom vlasništvu, više od godinu dana nakon što je najavio da će se rešiti većine svog poseda i nekretnina, zbog ktritika na račun njegovog bogatstva.

Hillsborough, Kalifornija, trenutno navedeni Maskov dom ima sedam spavaćih soba i deset kupatila na parceli od 47 hektara. Prvobitno izgrađena 1916. godine, ova vila uključuje biblioteku i muzičku sobu, zajedno sa potpuno obnovljenom kuhinjom i privatnim bazenom.

Mask je u junu rekao da se kuća iznajmljuje za događaje i da bi, ako je proda, „imala manje koristi, osim ako je kupi velika porodica, što bi se moglo dogoditi jednog dana“.

Milijarder je prošle sedmice najavio da će Tesla preseliti svoje sedište u Ostin, državi Teksas, zbog kako je rekao „ograničenih uslova rasta njegove kompanije u San Francisku“. Mask nije pominjao sukob sa lokalnim zdravstvenim zvaničnicima koji su privremeno blokirali njegove napore da ponovo otvori Teslinu fabriku u gradu Fremontu prošle godine.

Mask se prošle godine preselio u Teksas jer je njegova kompanija SpaceX razvila svoje novo vozilo Starship, a Teslina nova Gigafactori je bila u izgradnji u Ostinu. Teksas je treće najveće Teslino tržište u SAD-u, iza Kalifornije i Floride, uprkos višegodišnjem protivljenju trgovaca automobilima modelu direktne prodaje. Država Teksas nema porez na lični dohodak, dok Kalifornija svojim najbogatijim stanovnicima nameće najviše namete na lični dohodak u državi.

  • ACIKA

    2.2.2022 #1 Author

    Pametan covek verovatno ce ziveti u onoj maloj montaznoj kuci u Texasu od 35m2. Pametna odluka

    Odgovori

    • GINKO

      29.6.2022 #2 Author

      Hahaha, da, da,… Sigurno, eee

      Odgovori

  • Moon

    30.6.2022 #3 Author

    Ko li ce je kupiti..?

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.8.2023 #5 Author

    Prodace je tri puta vise nego sto je platio…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...