ZAŠTITNE MASKE STIGLE U APOTEKE, najviša cena 120 dinara

SrbijaVesti

25.3.2020 15:19 Autor: Marija Jovanović 0

ZAŠTITNE MASKE STIGLE U APOTEKE, najviša cena 120 dinara ZAŠTITNE MASKE STIGLE U APOTEKE, najviša cena 120 dinara
Distribucija zaštitnih maski u apotekama širom Srbije počela je u sredu ujutru, a u prvoj turi dostavljeno je 2,5 miliona maski koje su nabavljene... ZAŠTITNE MASKE STIGLE U APOTEKE, najviša cena 120 dinara

Distribucija zaštitnih maski u apotekama širom Srbije počela je u sredu ujutru, a u prvoj turi dostavljeno je 2,5 miliona maski koje su nabavljene iz Kine, saopštilo je Ministarstvo finansija. „To znači da će od danas, a najkasnije od sutra ujutru, svaka apoteka u našoj zemlji, čak i one u najudaljenijim mestima, biti snabdevene maskama“, navodi Ministarstvo.

Kako je najavio ministar trgovine Rasim Ljajić, cena zaštitnih maski neće biti viša od 120 dinara. Prema njegovim rečima, to ne znači da će sve zaštitne maske koštati 120 dinara, već „samo one koje su nabavljane preko RFZO jer, pored običnih, jednokratnih, hirurških maski, na tržištu postoje i druge, višekratne“.

Ministar je rekao da je tržišna inspekcija, izvršila više od 270 vanrednih nadzora po prijavama građana za neopravdano poskupljenje proizvoda. „U 19 slučajeva utvrđen je prekršaj jer su trgovci podizali cene nekih od 36 proizvoda koje je Vlada uredbom zamrzla na nivo od 5. marta. Svima njima je naloženo da vrate cene, a pored toga, tržišni inspektori su podneli i prijave prekršajnim sudovima“, rekao je Ljajić.

Vlada Srbije odobrila je privrednim društvima kupovinu maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost, i to isključivo za sopstvene potrebe. „Sve kompanije sa teritorije Republike Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe – potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom“, saopštila je Vlada Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...