Niže cene putovanja kao mera ublažavanja inflacije

Mesečne karte za javni prevoz u toku letnje sezone u Nemačkoj koštaće devet evra

BiznisEUInfrastrukturaVesti

30.5.2022 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Mesečne karte za javni prevoz u toku letnje sezone u Nemačkoj koštaće devet evra Mesečne karte za javni prevoz u toku letnje sezone u Nemačkoj koštaće devet evra
Građani Nemačke i turisti će u toku letnje sezone moći da koriste regionalni i javni prevoz, autobuse tramvaje i podzemnu železnicu po ceni od... Mesečne karte za javni prevoz u toku letnje sezone u Nemačkoj koštaće devet evra

Građani Nemačke i turisti će u toku letnje sezone moći da koriste regionalni i javni prevoz, autobuse tramvaje i podzemnu železnicu po ceni od devet evra mesečno.

Zbog rasta cena goriva i velike inflacije, država nastoji da smanji troškove putovanja, te izlete u gradove učiniti privlačnijim, što će smanjiti i broj automobila u zakrčenim gradskim prostorima.

Međugradski vozovi takođe su deo plana, ali putovanja najbržim ICE vozovima i dalje će zahtevati posebnu kartu, prenosi crnogorska agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Železnički operater Deutsche Bahn i brojna saobraćajna udruženja u prodaju su pustili karte koje će vredeti za putovanja u junu, julu i avgustu. Karta vredi samo do kraja meseca u kojem je kupljena.

Neki lokalni prevoznici krenuli su s prodajom čak i pre nego što je u petak u Bundestagu usvojen zakonodavni paket za ublažavanje visoke inflacije.

Nemačka železnička industrija ovim potezom želi da privuče i nove korisnike usluga na trajnoj osnovi, nakon velikog pada broja putnika tokom pandemije.

Zvaničnici ističu da pogodnost važi u celoj zemlji, pa onaj ko kartu, na primer, kupi u Berlinu, može istu koristiti u autobusima i vozovima u Hamburgu, Minhenu i drugim gradovima.

Takozvani Regionalbahn vozovi takođe ulaze u plan od devet evra, što znači da će prevoz regionalnim vozovima od Berlina do baltičkih plaža biti znatno jeftiniji tokom ovogodišnjih letnjih meseci.

Osim toga, očekuje se da će posledično biti teže pronaći smeštaj u najpopularnijim nemačkim destinacijama.

  • TATJANA

    30.5.2022 #1 Author

    E blago njima

    Odgovori

  • IVAN

    30.5.2022 #2 Author

    Sve skace pa i prevoz

    Odgovori

  • kaćica

    30.5.2022 #3 Author

    Simbolicna cena.

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.5.2022 #4 Author

    E,tako se radi,a kod nas ljudi placaju kartu preko 3.000dinara i voze se u autobusima bez klime i uz to kontrolori koji maltretiraju putnike.,..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...