mnoge države ekonomski ranjive zbog posledica pandemije

Ministarka SAD: Potpuna zabrana izvoza ruske nafte izazvala bi ogroman rast cena

SvetVesti

7.4.2022 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministarka SAD: Potpuna zabrana izvoza ruske nafte izazvala bi ogroman rast cena Ministarka SAD: Potpuna zabrana izvoza ruske nafte izazvala bi ogroman rast cena
Američka ministarka finansija Dženet Jelen (Janet Yellen) izjavila je da bi potpuna zabrana izvoza ruske nafte, po svemu sudeći, dovela do „ogromnog povećanja“ cena... Ministarka SAD: Potpuna zabrana izvoza ruske nafte izazvala bi ogroman rast cena

Američka ministarka finansija Dženet Jelen (Janet Yellen) izjavila je da bi potpuna zabrana izvoza ruske nafte, po svemu sudeći, dovela do „ogromnog povećanja“ cena na svetskom tržištu, što bi nanelo štetu Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim demokratskim saveznicima, prenosi Glas Amerike.

Jelen je u svedočenju pred Odborom za finansije Predstavničkog doma Kongresa rekla da se nada da će naftne kompanije u SAD i drugim delovima sveta, motivisane sadašnjim visokim cenama tog energenta, moći da povećaju proizvodnju u narednih šest meseci, što bi onda moglo da omogući da se uvedu strožije restrikcije na rusku naftu.

Komentarišući situaciju u Ukrajini, Jelen j rekla da ruska invazija i zločini u Buči, gradu u blizini Kijeva, predstavljaju „neprihvatljivu uvredu za međunarodni poredak zasnovan na pravima“.

Ona je rekla da će rusko delovanje u Ukrajini imati „ogromne posledice u toj zemlji i dalje“, prenosi Beta.

Po njenim rečima, prelivanje krize povećava ekonomsku ranjivost u mnogim zemljama koje se već suočavaju sa većim teretom dugova i ograničenim opcijama dok se oporavljaju od posledica pandemije virusa Covid-19.

  • MIROSLAV

    7.4.2022 #1 Author

    Amerika ako ostane bez ruske nafte može da ugasi državu. To se osetilo na početku samog sukoba, da Rusija ima prednost u startu, jer sile na Zapadu su svu proizvodnju i nabavku globalizovali, dok je Rusija sačuvala domaće tržište

    Odgovori

  • SNEZANA

    8.4.2022 #2 Author

    Rusija diktira tempo.

    Odgovori

  • MAJALG

    9.4.2022 #3 Author

    Kakvi licemeri, sta drugo ocekivatni od USA-a.

    Odgovori

  • Jovana24

    11.8.2022 #4 Author

    Dobro je da je shvaceno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...