država informiše mlade o pravu na jednokratnu pomoć od 100 evra

Ministarstvo finansija pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“

SrbijaVesti

13.1.2022 11:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ministarstvo finansija pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“ Ministarstvo finansija pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“
Ministarstvo finansija saopštilo je u četvrtak da je pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“ pod sloganom „I ja sto dobijam isto“ s ciljem informisanja mladih... Ministarstvo finansija pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“

Ministarstvo finansija saopštilo je u četvrtak da je pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“ pod sloganom „I ja sto dobijam isto“ s ciljem informisanja mladih koji imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć države u iznosu od 100 evra.

Svi državljani Srbije, od navršenih 16 do 29 godina, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, u februaru će moći da dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758 dinara, prenosi Beta.

Kako je saopšteno, Zakon o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije stupio je u četvrtak na snagu, što znači da svi državljani koji su do tada napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od četvrtka, 14. januara pa do kraja godine.

Prijave za novčanu pomoć će trajati od 15. do 30. januara na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. 

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...