uz poštovanje propisa za zaštitu životne sredine

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo dalje radove u rudniku Čukaru Peki

Firme u fokusuPoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

28.7.2022 14:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo dalje radove u rudniku Čukaru Peki Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo dalje radove u rudniku Čukaru Peki
Kompaniji Zijin Mining je uručeno odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata „Čukaru Peki“, koje će omogućiti dalji... Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo dalje radove u rudniku Čukaru Peki

Kompaniji Zijin Mining je uručeno odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata „Čukaru Peki“, koje će omogućiti dalji razvoj rudnika, otvorenog prošle godine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima te kompanije, i Zijin Coppera koji upravlja RTB Borom, o rudarskim aktivnostima i projektima koje realizuju te dve kineske kompanije u Srbiji, prenosi agencija Beta.

Mihajlović je rekla da je ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uključujući i projekte u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve rudarske aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi, kao i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Razgovarano je, kako je navedeno i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija Zijin Mining, za koji je ministarstvo spremno da pruži svaku vrstu podrške u cilju efikasnije realizacije.

Pored toga, bilo je između ostalog reči i o razvoju elektroenergetske infrastrukture, koja je važna za stabilno snabdevanje rudnika Čukaru Peki električnom energijom, pitanjima u vezi s eksproprijacijom, bezbednošću rudara, zaštiti životne sredine i drugim temama u vezi sa rudarskim aktivnostima kineskih kompanija, prenosi agencija Beta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Bora, Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, kao i predstavnici ambasade Kine u Srbiji.

  • VERA

    28.7.2022 #1 Author

    Mora da bude sve po propisu i da se prate bezbednosna uputstva .

    Odgovori

  • TATJANA

    29.7.2022 #2 Author

    Pre svega voditi racuna o zivotnoj sredini

    Odgovori

  • MAJALG

    29.7.2022 #3 Author

    Daj boze da je sve po propisima i da se pazi na ekolosko stanje grada i okoline

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.8.2022 #4 Author

    Da ispostuju propise i ljude na prvom mestu…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...