rudarski tehničari, inženjeri, osoblje za bezbednost i zdravlje na radu....

Serbia Zijin Mining zapošljava nove radnike

BiznisPoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

12.7.2022 13:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Serbia Zijin Mining zapošljava nove radnike Serbia Zijin Mining zapošljava nove radnike
Kompanija Serbia Zijin Mining, koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki kod Bora, raspisala je konkurs za prijem više radnika različitih kvalifikacija, a najviše potrebe... Serbia Zijin Mining zapošljava nove radnike

Kompanija Serbia Zijin Mining, koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki kod Bora, raspisala je konkurs za prijem više radnika različitih kvalifikacija, a najviše potrebe iskazano je za rudarskim inženjerima i rudarskim tehničarima za podzemnu eksploataciju, inženjerima i tehničarima za bezbednost i zdravlje na radu, električarima i operaterima mašinskog održavanja.

„U bliskoj budućnosti očekujemo i prijem novih vozača kamiona i rukovalaca građevinskom mehanizacijom“, rekli su agenciji Beta u toj kompaniji.

Osim tipično rudarskih i srodnih pozicija, kompanija trenutno ima otvorene konkurse za pozicije ESG saradnika (saradnik za poslove zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i savesnog korporativnog upravljanja), za koju je potrebno stečeno visoko obrazovanje i poželjno prethodno radno iskustvo u ovoj oblasti.

Kompanija ima i otvorene konkurse za pozicije saradnika za CSR (korporativnu društvenu odgovornost), kao i saradnika za logistiku i prodaju.

Prema dobijenim informacijama, nakon dolaska Zijina početkom 2019. godine, kompanija je zaposlila oko 800 novih radnika. Trenutno ih je zaposleno više od 900, ali u kompaniji očekuju da će do kraja ove godine broj zaposlenih premašiti 1.000, piše agencija Beta.

Zijin u julu očekuje početak angažovanja osmoro maturanata Tehničke škole u Boru koji su ove godine završili smer rudarski tehničar za pripremu mineralnih sirovina, koji će biti na stručnoj praksi.

O potencijalnoj saradnji Zijin razgovara i sa rukovodstvom Tehničkog fakulteta u Boru, u kome postoje smerovi za potrebe rudarstva, ali i sa rukovodstvom Mašinsko-elektrotehničke škole.

  • goca87

    12.7.2022 #1 Author

    Eto prilike za različite profile….

    Odgovori

  • N.N.

    12.7.2022 #2 Author

    Ne bi radila kod njih nikada

    Odgovori

  • TATJANA

    12.7.2022 #3 Author

    Super za nova radna mesta

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.7.2022 #4 Author

    Traze strucan kadar,imamo ih mi,pitanje je da li hoce da rade…

    Odgovori

  • Ika

    12.7.2022 #6 Author

    Samo paravan, doveli su hiljade kineza i vijetnamaca, jeftiniju radnu snagu cak i od nas…a sad nam zamazuju oci

    Odgovori

  • BIJUTI27

    9.9.2023 #7 Author

    Ko hoće da radi ima posla.

    Odgovori

  • Zoran

    10.11.2023 #8 Author

    Ja bi zeleo da radim kao obezbedjenje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...