olimpijska šampionka u bmx-u podelila savet

Mladi investitori treba da preduzimaju samo odmerene rizike

PoslovanjePreduzetnikSvetVesti

20.10.2021 19:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mladi investitori treba da preduzimaju samo odmerene rizike Mladi investitori treba da preduzimaju samo odmerene rizike
Olimpijska šampionka u BMX-u Šarlot Vortingotn (Charlotte Vorthington), pozvala je mlade investitore da preuzimaju samo odmerene rizike, u okviru kampanje Uprave za finansijsko poslovanje... Mladi investitori treba da preduzimaju samo odmerene rizike

Olimpijska šampionka u BMX-u Šarlot Vortingotn (Charlotte Vorthington), pozvala je mlade investitore da preuzimaju samo odmerene rizike, u okviru kampanje Uprave za finansijsko poslovanje (FCA).

Tri četvrtine (76 odsto) britanskih investitora mlađih od 40 godina koji su ulagali u visokorizične proizvode, poput kriptovaluta i foreksa, priznalo je da su to učinili jer su želeli da se takmiče sa prijateljima, porodicom i poznanicima, piše Capital.com.

Istraživanje sprovedeno na 1.000 Britanaca po porudžbini britanskog finansijskog regulatora takođe je pokazalo da je na 58 procenata mladih investitora uticala „buka“ na društvenim mrežama.

FCA, čija je nadležnost zaštita potrošača i maloprodajnih investitora, pokrenula je kampanju InvestSmart kako bi pomogla investitorima u proceni rizika i zaustavila sve veće prevare na internet mreži.

„Vidimo da sve više ljudi juri za visokim prihodima. Ali visoki prinosi mogu značiti i veće rizike. Želimo da potrošačima damo veće poverenje da ulažu i da im pomognemo da to učine bezbedno, i da shvate nivo nivo rizika “, rekla je Sara Pičard (Sarah Pritchard), izvršna direktorka FCA za tržišta.

„Sa našom InvestSmart kampanjom zauzimamo inovativan pristup u obraćanju onima koji su iskušenju pri investiranju, kako bi bolje razumeli rizike i dobili od nas savet“, istakla je Pičard i dodala da će animirati ljude na mreži, da ne bi kao neiskusni investitori bili izigrani.

„Zajedno sa odlučnijim pristupom pronalaženja i preduzimanja akcija protiv prevaranata, nadamo se da će InvestSmart pomoći ljudima da pouzdano ulažu, rekla je ona.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vortington, koja je u Tokiju za Veliku Britaniju osvojila prvu zlatnu olimpijsku medalju u BMX-u, podelila je svoj pristup merenju preuzimanja rizika kao deo kampanje.

„Potrebno je mnogo priprema da se dođe do ove tačke do koje sam ja stigla, uz uspone i padove i sate treninga. Sve što je visoko rizično ne mora uvek ići po planu, već je potrebna priprema i minimiziranje rizika putem istraživanja i informacija. Na primer, moja prva vožnja na Olimpijskim igrama u Tokiju nije baš išla po planu, ali pošto sam se dobro pripremila, uspela sam da je odradim u sledećoj trci. Što se tiče ulaganja, preuzela bih veliki rizik samo ako bih se osećala kao da sam dovoljno istražila i bila na odgovarajući način pripremljena“, objasnila je olimpijska šampionka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...