teška vremena zahtevaju teške odluke

MMF očekuje da Sunak usmeri Veliku Britaniju ka fiskalnoj održivosti

SvetVesti

26.10.2022 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

MMF očekuje da Sunak usmeri Veliku Britaniju ka fiskalnoj održivosti MMF očekuje da Sunak usmeri Veliku Britaniju ka fiskalnoj održivosti
Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva, saopštila je da očekuje da će novi britanski premijer Riši Sunak (Rishi Sunak), voditi tu zemlju ka fiskalnoj... MMF očekuje da Sunak usmeri Veliku Britaniju ka fiskalnoj održivosti

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva, saopštila je da očekuje da će novi britanski premijer Riši Sunak (Rishi Sunak), voditi tu zemlju ka fiskalnoj održivosti i da je s pravom upozorio javnost na teške odluke koje predstoje.

U razgovoru za Reuters u Berlinu, Georgieva je pozdravila, kako je rekla, Sunakovu jasnost i konstruktivan stav koji joj je poznat iz vremena kada je bio ministar finansija, prenosi Mina.

Ona očekuje da će narednih dana razgovarati sa nedavno imenovanim britanskim ministrom finansija Džeremijem Hantom (Jeremy Huntom).

„Novi premijer dolazi s platformom koju je oblikovao tokom svojih ministarskih dana, a koju odlikuje veoma razborito uvođenje fiskalne discipline. Pažljivo sam ga slušala kako se obraća Britancima i to je poruka koja bi trebalo da ima odjek u svetu. Ovo su teška vremena, a teška vremena zahtevaju teške odluke“, rekla je Georgieva.

Sunak je u utorak postao treći britanski premijer u roku od dva meseca, obećavši da će izvući zemlju iz duboke ekonomske krize i obnoviti poverenje u politiku.

List Times je objavio da bi Sunak mogao da odloži predstavljanje fiskalne politike planirano za narednu sedmicu, kako bi našao rešenje da popuni „rupu“ od 40 milijardi funti (GBP) u javnim finansijama Velike Britanije.

Na pitanje o mogućem odlaganju predstavjanja britanske fiskalne politike, Georgieva je rekla da ne očekuje nikakvu promenu plana za objavu izveštaja.

  • IVAN

    26.10.2022 #1 Author

    Pa da li je to moguce?

    Odgovori

  • kaćica

    27.10.2022 #2 Author

    Dobro je da ce tako biti

    Odgovori

  • MAJALG

    27.10.2022 #3 Author

    Vreme ce pokazati da li je njegova platforma zapravo ta koja VB moze vratiti na stari put i stabilizovati stanje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...