MOGUĆA NAPLATA PUTARINE NA IBARSKOJ MAGISTRALI Kamioni da ne bi platili, izbegavaju autoput

SrbijaVesti

19.5.2020 12:07 Autor: Julijana Vincan 2

MOGUĆA NAPLATA PUTARINE NA IBARSKOJ MAGISTRALI Kamioni da ne bi platili, izbegavaju autoput MOGUĆA NAPLATA PUTARINE NA IBARSKOJ MAGISTRALI Kamioni da ne bi platili, izbegavaju autoput
Postoji ideja o naplati putarine na magistralnim putevima gde ima dosta teških vozila, kako bi ih iz bezbednosnih razloga naterali da koriste autoput, najavio... MOGUĆA NAPLATA PUTARINE NA IBARSKOJ MAGISTRALI Kamioni da ne bi platili, izbegavaju autoput

Postoji ideja o naplati putarine na magistralnim putevima gde ima dosta teških vozila, kako bi ih iz bezbednosnih razloga naterali da koriste autoput, najavio je direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

On je ukazao da uprkos saobraćaju na auto-putu „Miloš Veliki“, na Ibarskoj magistrali cirkulišu vozila i da nije baš rasterećena. „Ima dosta kamiona koji izbegavaju da plaćaju putarinu. Imamo ideju da vidimo da na tim magistralnim putevima, gde ima dosta teških vozila, počnemo da naplaćujemo putarinu, kako bismo, radi bezbednosti, te teške kamione naterali da koriste autoput“, rekao je Drobnjak za „RTS“ i upozorio da je Ibarska magistrala bila veoma opasna i da će tako ostati.

Drobnjak je naglasio da su putari radili i za vreme epidemije i to na deonicama ka severu, jugu, zapadu i istoku Srbije. Naveo je da se trenutno rade deonice Brza Palanka – Kladovo, Vlasotince – Svođe, obilaznica oko Beograda, kao i put od Ovčar Banje ka Užicu, kao i da je završena deonica od Batrovaca do Kuzmina.

„Obilaznica oko Beograda najveći problem u Srbiji“

Najzahtevnije deonice sa dosta problema su Preljina – Požega i obilaznica oko Beograda. Prema njegovim rečima, druga cev tunela „Straževica“ biće probijena za 15 dana. „Imamo četiri velika mosta na tom delu i to treba da bude završeno do kraja iduće godine. Najveći problem u Srbiji je obilaznica oko Beograda, jer je tu intenzivan saobraćaj“, ističe Drobnjak.

Naveo je i da su izvođači počeli da rade deonice od Kule do Vrbasa, i da će ih završiti do novembra. Projekat se finansira novcem Svetske banke. „Veoma zahtevna deonica do Ovčar Banje do Užica biće završena do 1. septembra, a tokom turističke sezone radovi mogu biti privremeno prekidani, kako se ne bi stvarale gužve“, dodao je direktor „Puteva Srbije“.

  • Nikola_nidzo

    20.5.2020 #1 Author

    svako ima pravo izbora gde ce da se krece, nisu normalne ove mere

    Odgovori

  • Lolek

    13.2.2022 #2 Author

    Prvo da se sredi da bi imalo za sta da se naplati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...